fbpx
Uncategorized

HaFa-examens

By 28 maart 2019 No Comments

Op donderdag 21 maart en zaterdag 23 maart vonden de jaarlijkse praktijkexamens voor de leerlingen van de harmonie- en fanfareorkesten plaats.

De examendag is altijd een spannend moment, maar de leerlingen hadden samen met hun docenten de examens goed voorbereid; er werd goed gemusiceerd en alle kandidaten slaagden (met gemiddelde cijfers tussen de 7 en de 8,5).

Bijzonder en feestelijk waren de 3 D-examens die allemaal als openbaar concert werden uitgevoerd. Het publiek dat aanwezig was zorgde voor een goede sfeer en genoot van veel verschillende muziekstijlen.

De trombonisten Pieter Paasman en Wouter Pereboom verzorgden een concert inclusief begeleiding van een zelf samengestelde Bigband waarin zelfs hun docent Jan Bastiani (trombonist bij het Metropole Orkest) meespeelde.

Eline Minjon had zich door middel van een scriptie verdiept in ‘somatische klachten bij musici’ en wist dit op een vakkundige manier toe te lichten. Tijdens haar concert speelde zij onder andere duetten met haar docent Louise Janssen en klarinettist Charlotte Borrias.

De geslaagden zijn:
A-examen
Benjamin Cobelens, Klarinet (Koninklijk Biltse Harmonie)
Tobias Pallada, Klarinet (Koninklijke Biltse Harmonie)
Melle van Huystee, Alt hoorn (Drumfanfare Jonathan)
Krijn Scheepers, Klarinet (Koninklijk Zeister Harmonie Muziekgezelschap)

B-examen
Judith Feddes, Klarinet (Koninklijke Biltse Harmonie)
Susan Kabat, Klarinet (Koninklijk Zeister Harmonie Muziekgezelschap)
Lars Mulder, Saxofoon (Drumfanfare Jonathan)
Marianne Kleisma, Klarinet
Romana Veldhuizen, Klarinet (Harmonieorkest Manderen)

C-examen
Yaelle van Heeringen, Dwarsfluit (Nederlands Brandweerorkest)
Vera Bessems, Dwarsfluit (Koninklijke Biltse Harmonie)
Matthias Bac, Trompet
Anniek Brouwer, Trompet

D-examen
Eline Minjon, Dwarsfluit (Nederlands Brandweerorkest)
Pieter Paasman, Trombone (Koninklijk Zeister Harmonie Muziekgezelschap)
Wouter Pereboom, Trombone (Fanfarecorps Erica)

De voorbereiding op het theoretische gedeelte was in handen van de docenten Dineke van der Lei en Harry Oosterbroek. De pianobegeleiding bij de examens werd verzorgd door Mieke de Jong, Liesbeth Spits en Rina Kruis.

De geslaagden zijn leerlingen van de docenten Annet van de Hesseweg (Saxofoon), Jolanda de Koff (Klarinet), Paul Poulissen (Trompet) , Louise Janssen (Dwarsfluit), Jenneke de Jonge (Hoorn), Jan Bastiani (Trombone), Johanna Eijsbouts (Klarinet en organisator van de examens) en Lea Hermelin (Klarinet).

Alle geslaagden van harte gefeliciteerd!