Voorschoolse educatie

KunstenHuis Idea werkt graag samen met de kinderopvang op het gebied van leesbevordering en cultuureducatie.

Kinderopvangabonnement

Met het kinderopvangabonnement van de bibliotheek heb je als kinderopvang toegang tot alle dienstverlening van de bibliotheek.

Het abonnement kost € 80,- en omvat het volgende:

  • 3 groepspasjes
    – maximaal 10 materialen tegelijk per pas lenen
    – uitleentermijn 6 weken
  • 1 themacollectie op maat
  • 1 adviesgesprek
  • korting bij een groepsbezoek tijdens de Nationale Voorleesdagen
Neem contact op
Mijn Bibliotheek - Inloggen

Themacollectie
Ga je in de groep aan de slag met een bepaald thema en wil je hier een collectie boeken en materialen naar keuze bij? Dat kan!

Neem contact op

Vertelkastje en vertelplaten
Voorlezen voor je groep wordt nog leuker met vertelplaten en een vertelkast. Terwijl de kinderen naar de grote prenten kijken, lees je de tekst aan de achterkant van de plaat.

Neem contact op

Extra groepspasje
Er kunnen maximaal 10 materialen tegelijk worden geleend met een groepspas. Wil je meer lenen? Vraag een extra groepspasje aan via po@kunstenhuisidea.nl.

Voorleesfeest Nationale Voorleesdagen
Tijdens het Voorleesfeest lezen we voor uit een van de prentenboeken uit de Prentenboek Top Tien. Daarna is er een leuke activiteit passend bij het boek.

Neem contact op

Nationale Voorleesdagen

De boeken uit de Prentenboek Top 10 staan tijdens de Nationale Voorleesdagen centraal bij de activiteiten van KunstenHuis Idea Idea. Voor iedereen in de groep aan de slag wilt gaan met de Nationale Voorleesdagen organiseren we een inspiratieavond met workshops. Ook organiseren we speciale voorleesfeestjes!

Bekijk het aanbod voor 2024

Deskundigheidsbevordering

KunstenHuis Idea biedt pedagogische medewerkers trainingen op het gebied van leesbevordering. Ook organiseren we een inspiratieavond voor de Nationale Voorleesdagen.

Neem contact op

Ouderbetrokkenheid

Ouderbetrokkenheid en ouders stimuleren thuis voor te lezen zijn belangrijk. Met Voorleespret gaan ouders thuis aan de slag met voorlezen. Tijdens een ouderbijeenkomst krijgen ouders voorlichting over voorlezen en wat geschikte boeken zijn om voor te lezen.

Neem contact op

Boekstart in de kinderopvang

BoekStart is een effectief programma om voorlezen op de kinderopvang te professionaliseren. Kinderopvangorganisaties die deelnemen aan BoekStart hebben een goed voorleesklimaat. Dat betekent onder andere: een actuele collectie boeken, dagelijks voorlezen, geschoolde medewerkers, aandacht voor taalzwakke kinderen en het stimuleren van voorlezen thuis.

Voor meer informatie over Boekstart bij KunstenHuis Idea kun je contact opnemen met Lisette Bergsma, lbergsma@kunstenhuisidea.nl, 030 22 99 007.

Meer over BoekstartPro

Handige links

Leespluim De Leespluim is een maandelijkse bekroning van kwalitatief goede en veelzijdig bruikbare boeken voor het jonge kind (0 tot 6 jaar) om hen te prikkelen tot lezen en hun leesplezier en taalvaardigheid te bevorderen.

Boekstart BoekStart stimuleert (voor)lezen met baby’s en peuters. Dit schept een band tussen ouder en kind en is goed voor de taalontwikkeling.

Cultuureducatie

KunstenHuis Idea is er ook voor de kindervang. In overleg maken we een programma op maat. Je kunt hierbij denken aan deelname aan de reguliere cursussen, losse workshops en lessenreeksen. Er is keuze uit diverse disciplines en lessen kunnen op locatie plaatsvinden of op een van de locaties van KunstenHuis Idea.  Heb je interesse? Neem contact met ons op via po@kunstenhuisidea.nl.