HELDEN GEZOCHT – Word vrijwilliger bij KunstenHuis Idea

KunstenHuis Idea zou niet kunnen bestaan zonder de geweldige inzet van onze vrijwilligers. In bijna alle onderdelen van onze organisatie zorgen vrijwilligers ervoor dat alles soepel verloopt en de bezoekers en klanten een positieve ervaring hebben. We zijn nog op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Kom jij dit gezellige team versterken en je ontwikkelen bij KunstenHuis Idea?

Voor alle onderstaande mogelijkheden kan je contact opnemen met onze vrijwilligerscoördinator via Vrijwilligers@kunstenhuisidea.nl

Mogelijkheden voor vrijwilligers

  • achter de bar in theater of poppodium
  • bij de garderobe
  • bij de ticketcontrole
  • stagemanaging theater of poppodium
  • achter de techniektafel bij poppodium
  • ondersteuning taalhuis
  • boeken voorlezen
  • verschillende taken bij maatschappelijke afdeling
  • digitale en technische hulp bieden bij cursussen basisvaardigheden

Poppodium de Peppel

Bij ons poppodium zijn vrijwilligers enorm belangrijk. De bar, de fotografen, de garderobe, de kassa, maar ook de techniek worden allemaal deels gerund door vrijwilligers. Je wordt deel van een hecht en gezellig team en kan tijdens en buiten je shifts genieten van de toffe shows in De Peppel. Kijk hier voor meer informatie.

Seniorweb/basisvaardigheden

Het gebruik van digitale middelen, zoals smartphones, computers en tablets, is niet voor iedereen even vanzelfsprekend. Daarom bieden wij ondersteuning aan mensen die moeite hebben met zelfstandig omgaan met techniek. Ben jij digitaal vaardig en wil jij je medemens helpen en zorgen dat zij op eigen benen kunnen staan? Om dan vrijwilligen bij ons!

Bibliotheek & Taalhuis

Ook bij de bibliotheek hebben we altijd behoefte aan vrijwilligers. Zo kan je komen voorlezen aan kinderen, maar bijvoorbeeld ook helpen bij onze Taalhuizen, waar mensen met een taalachterstand geholpen worden met hun Nederlands. Een mooie, maatschappelijke functie dus.

Cultuur & Samenleving

Naast taalondersteuning, hebben we nog meer maatschappelijke projecten. Deze vallen bij ons onder de noemen Cultuur & Samenleving. Hier organiseren we tal van mooie projecten voor mensen voor wie kunst en cultuur geen vanzelfsprekendheid is. Jongeren met een afstand tot de maatschappij en de arbeidsmarkt, ouderen met dementie, kinderen onder de armoedegrens, mensen met psychische of mentale kwetsbaarheid en nog veel meer. Wij zijn voortdurend opzoek naar mensen die zich willen inzetten als buddy, deelnemer en samenwerkingspartners om projecten mee te kunnen realiseren.