KunstenHuis Idea | Bibliotheek

Welkom bij jouw Bibliotheek

KunstenHuis Idea heeft zes bibliotheekvestigingen. In De Bilt, Bunnik, Maartensdijk, Soest, Soesterberg en Zeist. Onze grote collectie biedt voor iedereen kijk-, luister- en leesplezier. Het hele jaar door zijn er inspirerende, leerzame en ontspannende activiteiten. We helpen je graag op weg op het gebied van taal en digitale vaardigheden en bieden ruimte om te werken of studeren. Iedereen is welkom, ook als je geen lid bent. Tot ziens in de Bibliotheek!

Uitgelicht

Kinderjury Stemweken

Het beste boek gekozen door kinderen! Je kan stemmen t/m woensdag 24 april. Tijdens de tweede stemronde, vanaf maandag 15 mei, kan je nóg een keer stemmen op de Top 3!

Persoonlijk leesadvies

Even geen leesinspiratie meer? Of op zoek naar een verrassend boek? Kom maandag 22 april naar het Spreekuur persoonlijk leesadvies in Bibliotheek Bilthoven voor een kort adviesgesprek!

Boekpresentatie

Op 18 april presenteert Stije van Hassel in Bibliotheek Zeist zijn boek Met mijn ogen dicht zie ik mijn ware gezicht: zijn persoonlijke verhaal over de zoektocht naar zijn genderidentiteit.

Hulp bij belastingaangifte en digitale overheid

Heb je vragen over belastingaangifte of de digitale overheid? In maart en april zijn er spreekuren en informatiebijeenkomsten.

Ontdek de Bibliotheek!

Collectie

catalogus, boeken, e-books, muziek, digitale bronnen, leentips en meer

Activiteiten

cursussen, leesgroepen, studiekringen, lezingen en meer

Informatiepunt

Inloopspreekuur Digitaal, Informatiepunt Digitale Overheid, Taalhuis/Taalpunt

Service

openingstijden, abonnementen, faciliteiten, voorwaarden, contact en meer

Voor 0 – 6 jaar

Boekstart, voorlezen, activiteiten, mediawijsheid en meer

Voor 6 – 12 jaar

leestips, Makkelijk Lezen, mediawijsheid, Kinderjury, activiteiten en meer

Voor 12 – 18 jaar

collectie, Jonge Jury, Lezen voor de lijst, handige sites en meer

Agenda Bibliotheek

Complete agenda Bibliotheek

Nieuws uit de Bibliotheek

AankondigingenBibliotheek
15 april 2024

Aangepaste openingstijden voorjaar

Op feestdagen in het voorjaar zijn onze bibliotheken gesloten. zaterdag 27 april | Koningsdag donderdag 9 mei | Hemelvaartsdag maandag 20 mei | Tweede pinksterdag…
BibliotheekNieuws
5 april 2024

Certificering voor Taalhuizen in De Bilt, Soest en Zeist

Taalhuis Zeist, Taalpunten De Bilt en Taalhuis Soest zijn gecertificeerd door de Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT) voor de periode 2023-2027. Tijdens de auditbezoeken…
AankondigingenBibliotheekCultuur & SamenlevingMuziekschoolScholen
21 maart 2024

Kindermuziekweek bij KunstenHuis Idea

Kindermuziekweek bij KunstenHuis Idea De lente is begonnen! De dagen worden langer, de bomen groener, de vogels fluiten en de zon laat zich steeds meer…
Bibliotheek
8 maart 2024

Lenen zonder pas: nu in alle vestigingen

Sta je in de Bibliotheek en ben je je bibliotheekpas vergeten, maar heb je wel je telefoon bij je? Vanaf nu kan je in al…

Nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws, activiteiten en acties van KunstenHuis Idea door je in te schrijven voor onze nieuwsbrief.