KunstenHuis Idea | Bibliotheek

Voor 12 – 18 jaar

Welkom bij de Bibliotheek voor jongeren! Zoek je toffe boeken om te lezen of moet je bepaalde boeken lezen voor school? Heb je info nodig voor je werkstuk, boekverslag of presentatie? Of zoek je een rustige plek om te leren? Hier lees je wat de Bibliotheek voor jou kan betekenen.

Gratis lid

Wist je dat je gratis lid kan blijven van de Bibliotheek tot je 18 jaar bent? Met je abonnement kan je lenen uit de enorme collectie van de Bibliotheek. Je hebt ook gratis toegang tot de online Bibliotheek met e-books en luisterboeken en handige websites.

Naar Abonnementen

Jonge Jury

Ben je tussen de 12 en 16 jaar? Dan ben jij de Jonge Jury! Verslind de Leestips en breng je stem uit op jouw favoriete boek(en). Het boek met de meeste stemmen wint de Prijs van de Jonge Jury.

Naar de Jonge Jury

Lezen voor de lijst

Zoek je een boek om te lezen of luisteren voor je lijst? ‘Lezen voor de lijst’ helpt je een boek te kiezen dat past bij je leesniveau. Per boek vind je extra informatie, leesaanwijzingen en soms ook opdrachten.

Naar Lezen voor de lijst

Collectie

boeken, e-books en luisterboeken, informatieboeken, stripboeken, tijdschriften, dvd’s

Lees meer

LEES-app

LEES is dé app voor als je niet van boeken houdt, maar wel van actie. Lees of luister boeken over van alles, van maffia tot love stories. De app bevat 100 boeken, niet voor je ouders, wel voor jou. Kies een boek en begin meteen met lezen!

Naar de LEES-app

Mediawijsheid

Hoe ga je om met social media en internet? Weet jij wat echt nieuws is en wat nepnieuws is? En wil je dat iedereen alles van je weet? Word mediawijzer met de Bibliotheek!

Lees meer

Leesconsulent

Weet je even niet wat je moet lezen? Kom langs bij de leesconsulent! Die geeft advies, (boeken)tips, legt uit, beantwoordt vragen, denkt mee en helpt je graag bij het vinden van het juiste boek.

Soest | elke woensdag 14:30-16:00 uur

Wat zegt het etiket?

Op alle bibliotheekboeken zie je etiketten met letters. Die letters geven aan voor welke leeftijd een boek is. Ook zie je vaak een pictogram op het etiket. Daaraan kan je zien welke genre of thema een boek heeft.

Lees meer

Delpher

In Delpher vind je miljoenen pagina’s uit historische kranten, boeken en tijdschriften. Handig om op te zoeken hoe het vroeger ging en wat daar over werd geschreven.

Naar Delpher

Oefenen voor je rijbewijs

Je mag vanaf je 16e theorie-examen doen voor je rijbewijs. Met je bibliotheekabonnement kan je op Theorie.nl gratis oefenen voor je theorie-examen voor auto, bromfiets of motor. Zo vergroot je je kans om je theorie-examen te halen!

Lees meer over Theorie.nl

Uittrekselbank

Bekijk ruim 4000 uittreksels van Nederlandstalige en buitenlandse literatuur en zo’n 450 auteursportretten voor zowel jeugd als volwassenen.

Naar Uittrekselbank

Literom

Bij LiteRom vind je een compleet overzicht van auteursinterviews, artikelen en recensies van Nederlandse literatuur van 1900 tot nu.

Naar Literom

Jeugdnieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van leuke activiteiten, leestips en acties voor kinderen en jongeren? Meld je aan voor onze speciale jeugdnieuwsbrief!

Aanmelden

Digidingen-desk

Digidingen-desk helpt je met digitale zaken die je moet regelen bij verschillende organisaties. Denk aan het aanvragen van je DigiD, het terugvragen van loonheffing van je bijbaan of het regelen van je studiefinanciering.

Naar Digidingen-desk

Jeugdbibliotheek

Op Jeugdbibliotheek.nl vind je tips voor boeken, e-books en luisterboeken. Ook vind je er boeken die populair zijn op TikTok, boeken die je kan lezen voor je lijst en informatie voor het maken van je werkstuk of presentatie.

Naar de Jeugdbibliotheek