KunstenHuis Idea | Bibliotheek

Voor zorgcentra

KunstenHuis Idea biedt speciale diensten aan zorgcentra.

Leestafelcollectie

Voor bewoners van zorgcentra is het leuk om in een aparte hoek een gezellige leestafel te maken, waar de bewoners boeken kunnen inzien. Zo raken zij met elkaar in gesprek. De Bibliotheek kan hiervoor een leestafelcollectie samenstellen. Een collectie kan bestaan uit mooie boeken over verschillende onderwerpen. De wisseling vindt in overleg meerdere keren per jaar plaats.

Wisselcollecties

Bewoners van zorgcentra zijn vaak niet meer in staat de Bibliotheek te bezoeken. Voor hen kan een kleine bibliotheekvoorziening in huis een goed alternatief zijn. Zorgcentra kunnen bij ons wisselcollecties lenen, die gemiddeld twee keer per jaar worden vervangen. De inhoud en omvang van onze wisselcollecties worden afgestemd op de behoefte van het zorgcentrum.

Luisteren in je Leunstoel

Luisteren in je Leunstoel is een activiteit in zorgcentra waarbij vrijwilligers op vaste tijden voorlezen aan een groepje bewoners. Ontspanning, plezier beleven aan een verhaal, genieten van de sfeer, contact van ouderen met medebewoners, familieleden en verzorgenden, herinneringen en ervaringen delen met elkaar, daar gaat het om.

Contact

Wil je meer informatie over onze diensten voor zorgcentra? We gaan graag in gesprek over welk aanbod past bij jouw zorgcentrum.
Neem contact op met Iris Hermans, ihermans@kunstenhuisidea.nl of 030 695 8393.