KunstenHuis Idea | KunstUitleen

KunstUitleen

De Kunstuitleen van Soest gaat 1 januari 2024 stoppen

Onze Kunstuitleen is onderdeel van SBK Kunstuitleen Gooi en Eemland, gevestigd in de bibliotheek van Hilversum. De gemeente aldaar heeft besloten dat de bibliotheek naar een nieuw pand gaat in het centrum van de stad en de Kunstuitleen zou meeverhuizen. De verdubbeling van huurkosten kunnen we echter niet opbrengen. De wethouder heeft dit voorjaar negatief gereageerd op een subsidieaanvraag en daarmee is het lot van SBK Kunstuitleen Gooi en Eemland/Kunstuitleen Soest bezegeld. Dit ondanks een unaniem aangenomen motie in de gemeenteraad van Hilversum dat het wenselijk is de Kunstuitleen te behouden. Tot onze grote spijt kunnen we binnenkort scholen, particulieren, bedrijven en instellingen binnen het sociale domein niet langer van dienst zijn.

Al onze leden hebben een brief ontvangen over de gevolgen van de sluiting. Het komt erop neer dat geleende kunstwerken voor 1 januari in Soest of Hilversum retour gebracht moeten worden. We verzamelen alle werk, zodat we de kunstenaars kunnen vragen hun collectie op te halen. Daarnaast krijgen de leden die een kooptegoed bij elkaar hebben gespaard dit jaar nog de mogelijkheid dit bij ons te besteden aan (een) kunstwerk(en) en/of winkelproducten.

Collectie

De Kunstuitleen beschikt over een zeer gevarieerde collectie werken van professionele kunstenaars. De collectie bestaat uit schilderijen, werken op papier, grafiek, foto’s, beelden en diverse andere kunstvormen.

Regelmatig wordt de collectie wordt uitgebreid met nieuwe kunstwerken.

Openingstijden

De Kunstuitleen vind je in Bibliotheek Soest.

  • maandag t/m donderdag 10:30 – 17:30 uur
  • vrijdag 10:30 – 20:00 uur
  • zaterdag 10:00 – 16:00 uur

Kunstwinkel

Een winkel met originele cadeautjes! Neem voor leuke kunstzinnige en unieke cadeaus eens een kijkje in de kunstwinkel van de Kunstuitleen.

Vragen of advies?

Kunstspecialist Leintje Hoogenkamp is aanwezig op onderstaande dagen en tijden.

  • Zaterdag 4 november: 10:00 – 16:00 uur
  • Woensdag 15 november: 10:00 – 16:00 uur
  • Zaterdag 2 december: 10:00 – 16:00 uur
  • Maandag 11 december: 10:00 – 16:00 uur
  • Vrijdag 22 december: 10:00 – 16:00 uur

Liever een ander moment afspreken? Mail naar soestkunstuitleen@kunstenhuisidea.nl.