fbpx

KunstenHuis Dansschool EDC was zaterdag 5 juni te gast met een dansoptreden bij Woonzorgcentrum De Looborch van Zorggroep Charim in Zeist. De bewoners werden daar verrast met een spectaculaire show van de jonge dansers van de selectiegroep uit Driebergen.

De show startte met gezamenlijke warming-up, waarbij de bewoners vrolijk meededen. Bij de opening van de show zwaaiden ze met hun armen in de lucht en en klapten mee op de maat van de muziek. De jonge dansers (variërend tussen de 9 en 12 jaar) van de selectiegroep van locatie Driebergen, straalden en waren duidelijk geraakt door het warme publiek. Ze zetten een spetterend optreden neer, dat zelfs van achter de ramen van de verschillende woningen en vanaf het balkon werd bewonderd! Na de grote lift als hoogtepunt van de show volgde een luid applaus van het enthousiaste publiek, dat de nodige ‘oh’s’ en een ‘ah’s’ van bewondering liet horen.

In de Mood

Na het optreden bleef de muziek nog even draaien. ‘In the Mood’ van Glenn Miller zorgde ervoor dat menig bewoner opstond en zelf nog een dansje waagde, het bleek voor sommigen al héél lang geleden te zijn geweest. Eén van de bewoners, die spontaan met zijn dochter ging dansen, vertelde dat hij dit niet meer had gedaan sinds haar trouwdag. Een prachtig beeld van een ontroerde dochter in de armen van haar vader.

Het was een zeer geslaagd optreden, waarbij de kracht van dans duidelijk zichtbaar werd! Dans maakt veel los: van binnen en van buiten in beweging komen, genieten van een feestelijke ervaring én geraakt worden!

KunstenHuis Dansschool EDC

Bij Dansschool EDC vind je meer dan 20 diverse dansstijlen in aanbod. Vanaf 2 jaar t/m 80+ zijn er wekelijks danslessen te volgen in de professionele dansstudio’s in De Bilt, Zeist en Driebergen.

Wil je ook gaan dansen? Meld je dan aan voor een vrijblijvende proefles en bekijk het complete aanbod op kunstenhuis.nl/dans.