fbpx
Cultuur & SamenlevingKunstenHuisNieuws

Nieuw project KunstenHuis i.s.m. Atelier Totem: KANTEL

By 27 november 2019 No Comments

Laat je uitdagen, kom van de bank, doe mee, laat je verrassen! Onder dat motto gaat KANTEL van start: een cultureel programma georganiseerd door Atelier Totem en KunstenHuis voor mensen met een psychische kwetsbaarheid die een steuntje in de rug kunnen gebruiken om nieuwe stappen te zetten in hun leven.

De deelnemers zijn mensen die na een moeilijke periode in het leven de zon weer willen laten schijnen. Het KunstenHuis en Atelier Totem ondersteunen hierbij middels het project KANTEL: een cultureel-educatief programma voor cursisten met een GGZ-achtergrond. De deelnemers worden uitgedaagd om nieuwe dingen uit te proberen en zo het uitzicht op de toekomst te verbreden en nieuwe kansen te ontdekken. Atelier Totem en KunstenHuis gaan een half jaar met de deelnemers aan de slag met beeldende kunst, ambacht, muziek en interactieve theatertrainingen. Deze combinatie geeft de deelnemers nieuwe ideeën, inzichten in zichzelf en in de mogelijkheden die er voor ze zijn.

Tegen het einde van de rit wordt met de deelnemers individueel gekeken hoe dit traject verder vorm kan krijgen. Dat kan van alles zijn: van het bespelen tot een muziekinstrument, een reguliere cursus volgen, solliciteren naar een nieuwe baan, een gerichte cursus of opleiding gaan doen of iets anders in de vorm van vrijwilligerswerk of een inspirerend maatjesproject. Atelier Totem en KunstenHuis zijn daarbij de steun in de rug! Het belang van het project wordt ondersteund door de gemeente Zeist, Stichting Voorzorg en het Oranjefonds.

Begin december start KANTEL met het werven en selecteren van cursisten en vrijwilligers. Zes weken later kunnen de eerste cursussen plaatsvinden. Het gehele traject duurt ongeveer een half jaar.

Meer lezen? Zie hiervoor onze website: kunstenhuis.nl/kantel.

Interesse om mee te doen?

Aanmelden gaat heel makkelijk door een mailtje te sturen aan Willeke Colenbrander van het KunstenHuis: kantelzeist@gmail.com of loop even binnen bij Aart van der Lit van Atelier Totem, aan de De la Reylaan 3438 in Zeist.