fbpx

Update 26 maart 2020

De Nederlandse overheid heeft een aantal maatregelen getroffen om de verspreiding van het Coronavirus (COVID-19) zoveel mogelijk te voorkomen. Voor het KunstenHuis betekent dit dat wij vooralsnog tot 6 april geen lessen in onze locaties kunnen geven en dat de voorstellingen in Poppodium De Peppel en Theater Het Lichtruim die stonden gepland in de periode tot 31 mei zoveel mogelijk worden verplaatst naar een later tijdstip. 

Lessen en cursussen

Het KunstenHuis is op dit moment nog druk bezig om verschillende opties uit te werken. Gelukkig werken we in een creatieve sector waar al veel nieuwe innovatieve ideeën per discipline zijn ontstaan om onze cursisten en leerlingen zoveel mogelijk tegemoet te komen: lessen voortzetten via Skype, Zoom, app of lesvideo’s op YouTube zijn daar voorbeelden van. Zie ook de pagina “KunstenHuis gaat ONline!”  Mogelijk kunnen andere lessen worden verplaatst of later worden ingehaald. Uiteraard is dit afhankelijk van het verdere verloop van de Corona-crisis en de maatregelen die wij opgelegd krijgen vanuit de overheid.

Voorstellingen en concerten

De eerste concerten en voorstellingen in Poppodium De Peppel en Theater Het Lichtruim zijn reeds verplaatst naar een later tijdstip. Tickethouders zijn hiervan persoonlijk per email op de hoogte gesteld. We zijn momenteel aan het inventariseren wat de maatregelen voor de overige programmering gaat betekenen. Medio april ontvangen kaartkopers meer informatie over de verdere afwikkeling hiervan.

Bij verplaatste voorstellingen blijven de gekochte kaarten geldig voor de nieuwe datum. Je hoeft hiervoor dan ook niets te doen. De aanvangstijd en locatie blijven hetzelfde. Het kan natuurlijk zijn dat je verhinderd bent op de nieuwe datum. Vanwege de drukte door de vele verplaatsingen van events, is het nu nog niet mogelijk om een restitutie aan te vragen. Wij vragen je begrip voor deze situatie. Zodra er meer nieuws is, zetten wij dit op de website; zie ook www.peppel-zeist.nl en www.theaterhetlichtruim.nl

 Wij vragen om begrip en geduld

Het zijn uitzonderlijke tijden voor iedereen. We proberen deze crisis zo goed mogelijk het hoofd te bieden, zodat we straks allemaal weer live van de cursussen, lessen, voorstellingen en concerten kunnen genieten zoals we dat gewend zijn. We hopen op ieders begrip en vragen je om ons wat tijd te geven om zaken in goede banen te leiden. Zodra daar meer duidelijk over is, laten we je dat uiteraard weten.

Het KunstenHuis wenst iedereen goede gezondheid. We hopen dat thuis verder volop wordt gemusiceerd, gedanst, toneelgespeeld en kunst gemaakt!