fbpx

Deze maand heeft een delegatie van de VolksUniversiteit uit Istanbul, bestaande uit (kunst) docenten, KunstenHuis Idea bezocht voor een werkbezoek.

Ze zijn op dag één bij Idea Soest  warm welkom geheten door Willeke Colenbrander teamleader van de afdeling Cultuur & Samenleving en Adem Baskaya. Na een welkomstwoord van directeur bestuurder Rob Schouw hebben de docenten aan een percussie workshop deelgenomen van Jeugdcultuurcoach Riëndy Holder in de Theaterstudio. En heeft hij hen verteld over zijn werkzaamheden als jongerencultuurcoach in Soest. In de middag hebben de docenten een workshop VTS – Visual Thinking Strategies –  van Floor de Graaf bijgewoond, die ook kort iets heeft vertelt over het programma Kunst, Natuur & Welzijn wat zij samen met de afdeling Cultuur & Samenleving organiseren. Aansluitend heeft de groep een rondleiding gekregen door de Kunstuitleen en de bibliotheek in Soest.

Na een volle eerste dag was het de volgende dag tijd voor een kennismaking in Zeist. Die bestond uit een bezoek aan atelier van lokale kunstenares Isabel Ferrand in Zeist, die indrukwekkende verhalen vertelde over haar achtergrond, kunstreizen en haar inspiratie. Ook heeft ze vertelt over haar werk met de Afghaanse vluchtelingen bij de Warande en het kunstwerk Lokale Verbondenheid waar zij ook aan gewerkt heeft en waarin het Cultureel Erfgoed van Zeist goed staat verbeeldt. In de middag werden de docenten welkom geheten worden door Ruut te Veldhuis Manager Cultuureducatie in Vrije Tijd van KunstenHuis Idea waar ook meer werd verteld over het taalhuis en andere projecten binnen KunstenHuis Idea. Aansluitend hebben de docenten van de Volksuniversiteit deelgenomen aan een dansworkshop Inclusiedans door Vera van Weerden. De dag werd afgesloten met een presentatie van jongeren van het Revius Lyceum in Doorn, waar de docenten als ‘secret guests’ werden geïntroduceerd en helemaal werden meegenomen in de presentaties van de workshops waar de jongeren samen met KunstCentraal eerder die week aan hebben gewerkt.

De docenten zijn na twee intensieve en leerzame dagen, met een boel extra kennis en vol inspiratie weer naar huis gegaan.

Volksuniversiteit Istanbul

Dit programma wordt gefinancierd door het Erasmus Plus Programma en georganiseerd door Adem Baskaya van Eduxpress. Het is zijn wens om een langdurige samenwerking op te bouwen tussen de Volksuniversiteit van Istanbul en KunstenHuis Idea. Zodat we van elkaar kunnen leren en uitwisselen.