fbpx

Een uniek project voor leerlingen van de Muziekschool! Mezzosopraan Eva Kroon en pianist Heleen Vegter nemen deelnemers mee op een muzikale reis waarin ze de actualiteit van klassieke muziek, in het bijzonder die van Schubert, ervaren in drie workshopdagen. Op de laatste dag is ook de slotpresentatie. Iedereen tussen 12 en 18 jaar die geïnteresseerd is in kunst is welkom om mee te doen! Het is leuk als je een instrument speelt en dit meeneemt. In principe is alles mogelijk, dus ook pop / rap.

Programma
Maandag 16 oktober | 13:30 – 15:00 uur: introductie in de geschiedenis van de klassieke muziek en inventarisatie van ieders’ bijdrage aan de Schubertiade
Dinsdag 17 oktober | 13:30 – 15:00 uur: samen met Eva en Heleen musiceren en werken aan de Schubertiade
Woensdag 18 oktober | 13:30 – 15:00 uur: doorloop/generale repetitie van het samenspel
Woensdag 18 oktober | 15:00 uur: slotpresentatie

Eva en Heleen verzorgen de voorbereidende lessen en nemen actief deel in de slotpresentatie samen met de deelnemende leerlingen. Zij voeren zelf ook een aantal liederen van Schubert uit.

datum: maandag 16 oktober t/m woensdag 18 oktober
tijd: 13:30 – 15:00 uur
locatie: De Klinker in Zeist
slotpresentatie: woensdag 18 oktober, 15:00 uur in de Theaterzaal in De Klinker
kosten: € 15,00 (3 workshops + uitvoering)
aanmelden: online

Over het project
Componist Franz Schubert organiseerde zelf ook meet-ups waarbij de inbreng van deelnemers een belangrijk onderdeel was. De Schubertiade is eigenlijk een project voor het Voortgezet Onderwijs. KunstenHuis Idea kreeg de mooie kans om dit leuke programma ook voor (muziek)schoolleerlingen aan te bieden. Dit project wordt mogelijk gemaakt door De Schubert Stichting in samenwerking met de Muziekschool van KunstenHuis Idea.