fbpx

Op maandag 17 april 2023 om 20:30 uur vindt in de Theaterzaal van de Klinker in Zeist een theatrale presentatie plaats door de 2 theatersportteams van de theaterschool van KunstenHuis Idea.

De spelers improviseren diverse scenes met elkaar. Daarin spelen ze de mooiste, leukste, spannendste of meest ontroerende scenes. Jij kunt als publiek meehelpen de spelers hun beste spel te laten spelen. Ten eerste mag jij bepalen waar het die avond over gaat; aan de hand van jouw suggestie verzinnen de spelers ter plekke een scene. Ten tweede mag je de aanwezige rozen gooien op moment dat je als publiek onder de indruk van het spel.

Samen met live-muziek zijn dit alle ingrediënten voor een avond spectaculair improvisatietheater!

Theatersport

Theatersport is ontstaan in de jaren ’80 in Canada, waar theaterdocent Keith Johnstone manieren zocht om spelers met meer durf, plezier en energie op het toneel te krijgen. Al snel werd theatersport ook in de VS en West-Europa erg populair. De cursussen en teams schoten als paddenstoelen uit de grond, en sindsdien is Theatersport niet meer weg te denken uit het Nederlandse theaterlandschap.

Praktisch

Dag: maandagavond 17 april 2023

Locatie: Theater De Klinker in Zeist

Aanvang: 20.30 uur

De toegang is gratis.
Bestel hier je gratis ticket

Cursussen

De Theaterschool van Kunstenhuis Idea biedt sinds een aantal jaren cursussen Theatersport aan voor zowel beginners als gevorderden. Wil je ook graag mee doen aan een cursus Theatersport? Stuur dan een mail naar theater@kunstenhuisidea.nl, dan houden we je op de hoogte houden wanneer je je kan inschrijven. Vanaf juni staat ons complete aanbod voor 23-24 online.