fbpx
BibliotheekNieuwsPersbericht

KunstenHuis Idea opent BiebPunten 

BiebPunt Odijk

Vanaf juli zijn de bibliotheken van KunstenHuis Idea voor veel mensen een stukje dichter bij huis gekomen. De bibliotheek heeft meerdere BiebPunten geopend in de gemeentes Bunnik, Soest en Zeist. Deze BiebPunten zijn te vinden in Austerlitz, Den Dolder, Odijk, Soest, Werkhoven, Zeist Vollenhove en Zeist-West. Bij het BiebPunt kunnen mensen hun vragen over de bibliotheek stellen, een boek reserveren en een gereserveerd boek ophalen. Daarnaast bieden de BiebPunten ook ondersteuning bij vragen over de digitale overheid. 

 

Bibliotheek
Bij de BiebPunten kunnen bezoekers informatie krijgen over de bibliotheek, bibliotheek abonnementen, het lenen van e-books en het gebruik van de online bibliotheek. Het is ook mogelijk om hulp te krijgen bij het reserveren van materialen. Reserveringen kunnen tijdens de spreekuren van het BiebPunt, wanneer een bevestigingsbericht ontvangen is, afgehaald worden.  

 

Informatiepunt Digitale Overheid
Elk BiebPunt heeft ook een Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) geopend. Bezoekers kunnen hier terecht met allerlei vragen over het gebruiken van de digitale overheid. Dat kan een vraag zijn over DigiD, het lezen van de berichtenbox van de overheid of het inloggen bij het patiëntenportaal van de huisarts. Bij het BiebPunt krijgen bezoekers hulp en worden ze, waar nodig, doorverwezen naar de juiste partnerorganisatie voor aanvullende hulp of verder advies.
 

Adressen en Openingstijden 

Bunnik: 

 • BiebPunt Odijk – Dorpshuis Odijk Rijneiland 7, 3984 MA Odijk
  Dag: Donderdag
  Tijd: 8.30 – 11.00 uur 
 • BiebPunt Werkhoven – Delteykschool De Curtis 7e (ingang zijkant van de school), 3985 LK Werkhoven
  Dag: Vrijdag
  Tijd: 8.15 – 10.45 uur 

Soest: 

 • BiebPunt De Engh – Optisport Dalweg 181, 3762 AW Soest
  Dag: Dinsdag
  Tijd: 10.00 – 12.30 uur 
 • BiebPunt Centrum Soest – ’t LOU-vre Van Weedestraat 97, 3761 CD Soest
  Dag: Donderdag
  Tijd: 10.00 – 12.30 uur 

Zeist: 

 • BiebPunt Austerlitz – Basisschool de Pirapoleon Schoolweg 16, 3711 BP Austerlitz
  Dag: Vrijdag 
  Tijd: 12.15 – 14.45 uur
  In de zomervakantie is de locatie Dorpshuis Austerlitz – Schoolweg 2 
 • BiebPunt Den Dolder – Huiskamer van de Werkwinkel Dolderseweg 79A, 3734 BD Den Dolder
  Dag: Woensdag 
  Tijd: 10.00 – 12.30 uur 
 • BiebPunt Vollenhove – ’t Volle Hof Laan van Vollenhove 12B, 3706 AA Zeist
  Dag: Woensdag 
  Tijd: 14.00 – 16.30 uur 
 • BiebPunt Zeist-West – De Koppeling De Clomp 1904, 3704 KS Zeist
  Dag: Woensdag 
  Tijd: 10.00 – 12.30 uur 

 

Openingstijden van de bibliotheek en de BiebPunten zijn ook te vinden op: kunstenhuisidea.nl/openingstijden 

Samenwerking
De BiebPunten zijn gerealiseerd dankzij samenwerking met diverse partners zoals de Delteykschool, kinderopvang Kind&co ludens, kinderopvang Partou, Sporthuis Bunnik, Optisport, ’t LOU-vre. basisschool Pirapoleon, Dorpshuis Austerlitz, Meander Omnium en de Werkwinkel. De bibliotheek werkt samen met partnerorganisaties, bewoners en gemeenten om deze kansen optimaal te benutten. 

Gemeente Bunnik, Soest en Zeist dienden samen met KunstenHuis Idea een aanvraag in bij de Rijksoverheid ter voorbereiding op de Bibliotheekwet van 2026, die toegang tot een volwaardige bibliotheek binnen redelijke afstand verplicht stelt. Door de SPUK-regeling (Specifieke Uitkeringen voor de lokale bibliotheekvoorzieningen) wordt geïnvesteerd in het verbeteren van bibliotheken en hun dienstverlening. 

Fotograaf: Eva-Maria den Balvert