fbpx

In juni speelde Theatergroep MQ  Theaterschool Masquerade van KunstenHuis Idea de voorstelling ‘Komedie der vergissing’ in Het Lichtruim in  De Bilt.

De jongeren van Theatergroep MQ zijn onder regie van Meilute van Dijkhuizen aan de slag gegaan en hebben een eigentijdse en tegendraadse bewerking van William Shakespeares ‘Komedie der vergissingen’ weten neer te zetten.

Wie is wie? Wie spéélt wie? Wie denkt iemand eigenlijk dat -ie is? Kun je je ogen wel geloven? Niemand is wie hij of zij lijkt (of denkt) te zijn, en iedereen zoekt zijn of haar rol. “Maar jij bent toch…?” “Neehee, dat is iemand anders!” “Oh.” Het eindresultaat van een repetitieproces wat soms net zo verwarrend was als de voorstelling zelf. Maar gelukkig kwam op het einde alles op zijn pootjes terecht!

Ook meespelen?

Wie net als deze jongeren wil leren toneelspelen en wil stralen op het podium, kan zich inschrijven bij KunstenHuis Idea Theaterschool Masquerade voor de theaterlessen vanaf eind augustus. Er staan ook lessen voor volwassenen in het nieuwe aanbod. Aanmelden gaat via de website: http://www.kunstenhuisidea.nl/theater/.