fbpx
In de zomervakantie zijn er tal van leuke gratis activiteiten voor kinderen en jongeren in Gemeente De Bilt. Voor jonge kinderen van 0-6 jaar en hun ouders is er op dinsdag en donderdagochtend van 10.15-11.45 uur in de Bibliotheek een leuk gratis toegankelijk programma. Kinderen van 6-12 jaar kunnen op doordeweekse dagen van 10-12 uur gratis meedoen aan activiteiten georganiseerd door KunstenHuis Idea in Het Lichtruim onder de naam Kunstbuffet. Opgeven hoeft niet, je bent welkom om deel te nemen aan de activiteiten in Het Lichtruim in De Bilt.
Ook kunnen kinderen tussen 6-12 jaar tegen een kleine vergoeding a € 10,- op dinsdag, woensdag en donderdag van 10-16 uur meedoen aan de Spaanse zomerweken van MENS De Bilt. Meld je aan via actiefindebilt.nl voor deelname.
Voor jongeren van 12+ zijn er 3-daagse workshops Breakdance, Beeldende Kunst en Afro Dance. Meld je aan via actiefindebilt.nl voor deelname.
Daarnaast zijn er meer leuke activiteiten waar je tegen betaling aan kan deelnemen zoals Zomerkriebels (theater) en Zomerfort (Fort Ruigenhoek).
Een hele fijne zomer in gemeente De Bilt.

Overige activiteiten

Hoe leuk is het om zelf een leuke activiteit voor je leeftijdsgenoten te organiseren? Laat je creativiteit de vrije loop en haal bij je vriend(inn)en of klasgenoten op wat zij leuk vinden. Je krijgt begeleiding in de uitvoering en er is budget beschikbaar.
Bijvoorbeeld een lasergamedag, een online gamingtoernooi, een open kartdag, een voetbaltoernooi maar er is ook ruimte en budget voor andere ideeën. Laat je horen! Meld je dan nu snel aan bij jongerenwerker Erwin de Boer (e.deboer@mensdebilt.nl)
Er is nog veel meer te doen tijdens de zomervakantie.
Kijk voor alle activiteiten in De Bilt op actiefindebilt.nl

Stichting Leergeld De Bilt

Er zijn veel redenen waarom het niet lukt dat een kind mee kan doen aan een sport, muziek- of dansles of andere hobby. Ouders die onvoldoende inkomen hebben om het te kunnen betalen bijvoorbeeld. Of omdat het kind (nog) niet zo goed weet wat het leuk
vindt. Halen en brengen van/naar de activiteit kan lastig zijn of bijvoorbeeld het inschrijven bij de sportclub of muziekschool. Is dit herkenbaar? Wat de reden ook is, Stichting Leergeld De Bilt helpt! Voor gezinnen met een U-pas, maar ook voor werkende ouders met geldzorgen.

Bel op dinsdag en donderdag tussen 10-15 uur. tel. 06-1270 3737
of mail via leergelddebilt@gmail.com.
Of kom langs op dinsdag tussen 10-13 uur (zonder afspraak) op Molenkamp 48 in De Bilt (parkeerplaats Dirk van de
Broek).

Meer informatie is te vinden op www.leergelddebilt.nl.