fbpx

Op 3 juli hebben alle 7 productieklassen van KunstenHuis Theaterschool Masquerade hun krachten gebundeld tot een grote gezamenlijke voorstelling genaamd ICARUS, in Theater Figi in Zeist.

De jongeren uit de productieklassen van de theaterschool zijn met het oude Griekse verhaal aan de slag gegaan. De montage voorstelling, is in een modern en rauw jasje gestoken. Elke klas vertegenwoordigde een scène van het verhaal, met als rode draad de kinderen in Athene die in het Labyrinth vastzitten.

Geen live publiek, wel een film

De voorstelling is zonder publiek, per scène gefilmd door een professionele filmcrew. De leerlingen hebben zo de magie van het theater kunnen ervaren en de theaterschool heeft hun leerlingen echt in de schijnwerpers gezet. Resultaat is een registratie van de voorstelling Icarus. ICARUS gaat over dromen. Dromen van wonen in een ander land, dromen over een meisje of van heel dichtbij de zon te kunnen zien.

Het was de laatste voorstelling van dit seizoen voor Masquerade, maar een prachtig succes ondanks de korte repetitietijd en online lessen. De theaterschool is dan ook erg trots dat, dankzij de inzet en het enthousiasme van alle leerlingen en docenten, het toch is gelukt om een prachtige voorstelling neer te zetten Het was prachtig om te zien hoe super gemotiveerd de leerlingen zijn om te spelen en deze ervaring met elkaar te delen. Een feestje om toch zo met elkaar in het theater af te mogen sluiten!

Wie net als deze jongeren wil leren toneelspelen en wil stralen op het podium, kan zich inschrijven bij KunstenHuis Theaterschool Masquerade voor de theaterlessen vanaf september. Aanmelden gaat via de website: www.kunstenhuis.nl/theater