fbpx

Dertig jongeren tussen 9-23 jaar die als evacué verblijven in de noodopvang in Zeist doen mee aan een workshop videomaken. Samen met filmmakers van Common Frames en 26.000 Gezichten maken ze een film over een onderwerp dat ze zelf uitkiezen.

Op zaterdag 12 en zaterdag 19 maart presenteren de jonge filmmakers samen met Common Frames en Kunstenhuis Idea de gemaakte films in het Torenlaan Theater te Zeist, aan de inwoners van Zeist, en dat is meteen een mooie gelegenheid om elkaar te ontmoeten. De familie van de jongeren is ook bij de presentatie aanwezig.

‘Iedereen is welkom. Het is fijn als je een gratis kaartje bestelt, dan weten we op hoeveel mensen we kunnen rekenen.’

Bright Richards presenteert de bijeenkomt. Hij is acteur bij New Dutch Connection en ontvluchtte als jongeman de oorlog in Liberia.

Ook Pariya Amani komt deze middag. Met haar maakte 26.000 gezichten de korte film ‘De lessen van Pariya’, die ook te zien is.

Kom ook, en ga met de jonge vluchtelingen in gesprek en luister naar hun verhalen over hun leven, verleden, heden en toekomstplannen.

Jongeren

Zaterdag 12 maart komen de jongeren van 18+ samen met hun familie naar het Torenlaantheater. Ook zal Pariya Amani daar aanwezig zijn, met wie eerder de korte film ‘De lessen van Pariya’ is gemaakt. Deze wordt vertoond, net als de presentatie van de resultaten van de workshop. Iedereen is welkom om met de jonge vluchtelingen in gesprek te gaan en meer te gaan begrijpen van hun leven, hun verleden, heden en toekomstplannen.

Kinderen

De bijeenkomst op zaterdag 19 maart staat in het teken van de kinderen die mee hebben gedaan aan onze workshops. Samen met hun ouders komen zij in het Torenlaantheater vertellen hoe het met ze gaat en wat ze allemaal bezighoudt. Zij laten de filmpjes zien die zij in de workshop hebben gemaakt. Ook is er een verrassingsprogramma dat leuk is voor kinderen van 9 – 14. Uiteraard zijn met name de kinderen uit Zeist bij deze bijeenkomst van harte welkom!

Locatie

Torenlaantheater, Torenlaan 38, 3701 VK Zeist, info@torenlaantheater.nl

Aanmelden

Aanmelden via website www.torenlaantheater.nl

Zaterdag 12 maart van 14.00 tot 16.00 uur. Deur open 13.30 uur | Toegang is gratis

Zaterdag 19 maart van 14.00 tot 16.00 uur. Deur open 13.30 uur | Toegang is gratis

Meer informatie

Meer over: www.commonframes.nl en www.26000gezichten.com