fbpx

Boink Theater stopt na 15 jaar, maar het spel is nog lang niet uitgespeeld in Bunnik!

Bunnik, 9 juni 2024 – Met een mix van emoties kondigt Boink Theater aan dat ze na een periode van 15 jaar zullen stoppen met hun theaterschool in Bunnik. Gedurende deze jaren hebben ze met volle energie en passie een bruisende theaterschool opgebouwd, waar meer dan 100 leerlingen van jong tot oud werden verwelkomd. De nadruk lag altijd op het proces van theatermaken, en het motto blijf “Nooit Uitgespeeld zijn” stond centraal in hun aanpak.

“Ik heb met trots gekeken hoe het plezier in spelen als een vonk oversloeg,” zegt Margo Jungerius, medeoprichter van BO!NK Theater. “Vooral het moment waarop deelnemers zichzelf volledig konden laten gaan en met vergroot zelfvertrouwen terugkijken op het creatieve proces, was bijzonder,” vult Claudia van Ede, medeoprichter van Boink Theater, aan.

Maar het einde van Boink Theater betekent zeker niet het einde van theater in Bunnik. Boink Theater heeft een waardige opvolger gevonden in KunstenHuis Idea. Het kunstencentrum van KunstenHuis Idea heeft een uitgebreid aanbod op het gebied van muziek, dans, theater en beeldende kunst. Ze zijn verheugd om nu ook theater in Bunnik te kunnen aanbieden. Leander Jansen-Zimmerman, teamleider theater bij KunstenHuis Idea, deelt enthousiast: “We zijn vereerd om de fakkel van Boink Theater over te nemen. We voelen met hoe veel aandacht, kennis, kunde en liefde de theaterschool door Claudia en Margo is opgebouwd en zetten die lijn graag door. We kijken ernaar uit om theateronderwijs in Bunnik te blijven stimuleren. ”

Volgend seizoen zullen er geen veranderingen zijn aan het rooster en de lestijden, en de theaterschool blijft lessen geven in Theater de Kromme Haan. Want hoewel BO!NK Theater afscheid neemt, blijven Claudia van Ede en Margo Jungerius nog steeds niet uitgespeeld in Bunnik en willen ze hun motto voorzetten. Bijzonder blij zijn ze daarom dat Theater de Kromme Haan, de plek voor de spelende mens, met culturele activiteiten en een kleine programmering, zal blijven bestaan, mede met hulp van Coen van der Wind.

Het is nu mogelijk om je aan te melden voor het nieuwe seizoen bij Kunstenhuis Idea!