fbpx

Dinsdag 25 juni 2024 | Bibliotheek Soesterberg zal, na jaren gevestigd te zijn geweest aan de Christiaan Huygenslaan, verhuizen naar een nieuwe en ruimere locatie aan het Den Berghplein. Donderdag 27 juni is de laatste dag dat de Bibliotheek open is op de huidige locatie. Vanaf vrijdag 28 juni is de Bibliotheek tijdelijk gesloten om de verhuizing naar de nieuwe locatie mogelijk te maken.

Nieuwe vestiging op het Den Berghplein
Het nieuwe onderkomen biedt meer ruimte en betere faciliteiten voor bezoekers, waardoor de Bibliotheek haar rol als nieuw cultureel en educatief centrum in Soesterberg kan versterken. De nieuwe locatie is centraal gelegen, goed bereikbaar en voorzien van moderne voorzieningen die bijdragen aan een aangename en efficiënte bibliotheekervaring. Het wordt een bijzondere plek waar mensen boeken kunnen lenen, maar ook een ontmoetingsplek voor de gemeenschap, waar lezingen, workshops en andere educatieve en culturele activiteiten georganiseerd kunnen worden.

Extra lange en veel lenen
Om de overgang naar de nieuwe locatie zo soepel mogelijk te laten verlopen voor haar leden, heeft de Bibliotheek besloten om de uitleentermijn van materialen tijdelijk te verlengen. Vanaf 1 juni tot en met 27 juni kunnen leden boeken en andere materialen voor een periode van 14 weken lenen in plaats van de gebruikelijke 3 weken. Dit betekent dat iedereen ruim de tijd heeft om van de geleende materialen te genieten zonder zich zorgen te maken over inleverdata tijdens de verhuizing.

Bovendien mogen bibliotheekleden in deze periode meer boeken lenen dan normaal toegestaan is binnen hun abonnement. Dit gebaar zorgt ervoor dat iedereen voldoende leesmateriaal heeft gedurende de sluitingsperiode en draagt bij aan het leesplezier van de leden.

Inleveren en lenen bij andere vestigingen
Tijdens de sluiting van de Bibliotheek Soesterberg kunnen geleende materialen worden ingeleverd bij een van de andere vestigingen van KunstenHuis Idea bibliotheken in de regio. Deze vestigingen bevinden zich in Bilthoven, Soest en Zeist. Niet alleen kunnen materialen daar worden ingeleverd, maar leden kunnen ook nieuwe boeken en andere materialen lenen bij deze locaties. Dit biedt continuïteit en gemak voor de leden die hun leeservaring willen voortzetten zonder onderbreking.

De exacte openingstijden van de andere vestigingen zijn hier te vinden. Hier kunnen bezoekers ook meer informatie vinden over de verschillende activiteiten en diensten die de vestigingen aanbieden.

Een nieuwe stap vooruit
De verhuizing van de Bibliotheek Soesterberg naar het Den Berghplein is een spannende ontwikkeling die de dienstverlening aan de gemeenschap zal verbeteren. Met ruimere openingstijden, een moderne infrastructuur en meer mogelijkheden voor educatie en cultuur, zet de Bibliotheek een stap vooruit om een nog waardevollere bron voor Soesterberg en omstreken te zijn.

Heel Soesterberg kijkt met veel spanning en belangstelling uit naar de nieuwe locatie en de verwachte voor- en nadelen. Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen en openingstijden via onze website en sociale mediakanalen.