fbpx
Vacatures

Vacature Senior Manager Bedrijfsvoering

By 24 november 2023 december 7th, 2023 No Comments

KunstenHuis Idea is dé plek voor kunst en cultuur in de gemeenten De Bilt, Bunnik, Soest en Zeist. We zijn een bruisend cultuurcentrum met zes bibliotheekvestigingen, een professioneel cursusaanbod theater, beeldende kunst, dans en muziek, twee theaters, een poppodium, projecten in het onderwijs en maatschappelijke projecten. Er werken door het jaar heen meer dan 350 medewerkers en ruim 200 vrijwilligers aan de uitvoering van onze missie: kwalitatief hoogwaardige kunst- en cultuur op een laagdrempelige manier toegankelijk maken voor iedereen in onze regio.

Wij zijn op zoek naar een

Senior Manager Bedrijfsvoering

voor 32 – 36 uur per week

De afdeling Bedrijfsvoering bestaat uit vier Teams: Financiën, Service&Informatie, Facilitair en ICT. Als Manager Bedrijfsvoering geef je leiding aan 3 medewerkers (teamleiders van de afdelingen) en indirecte leiding aan ongeveer 20 medewerkers.

De afdeling ICT is ge-outsourced. Je lost voor hen belemmeringen op die processen en productiviteit in de weg staan.
Je bent verantwoordelijk voor de dagelijkse financiële en operationele aansturing van KunstenHuis Idea en het optimaliseren van de operatie in de breedste zin van het woord.

Naast je eigen verantwoordelijkheden ben je ook actief betrokken bij de rest van de organisatie. Je hebt een ondernemende leiderschapsstijl, waarmee je de organisatie naar een hoger niveau weet te tillen.

Wat ga je nog meer doen?
• Je bent samen met de directeur-bestuurder verantwoordelijk voor de financiële planning en budgettering van de gehele organisatie (begroting rond 11 miljoen) Hieronder valt ook het ontwikkelen van operationele en financiële prestatie-indicatoren (KPI’s) waarmee de financiële prestaties meetbaar worden.
• Je valt rechtstreeks onder de directeur-bestuurder, bent gesprekspartner en vervult een adviesrol richting hem.
• Je zorgt voor efficiënte samenwerking van alle operationele afdelingen en het afstemmen van operatie, productie en commercie.
• Je levert een actieve bijdrage aan de strategische doelstellingen: je vertaalt de strategie van de organisatie naar de operatie. Je hebt een duidelijke visie en neemt eigenaarschap voor de realisatie hiervan.
• Je implementeert en onderhoudt hoge kwaliteit standaard rapportages (financieel en business) voor het Management Team, de teamleiders, de 4 gemeentelijke stakeholders en de Raad van Toezicht.

Wat vragen wij?
• Je hebt leidinggevende/management ervaring in een professionele werkomgeving en bent communicatief vaardig. Je bent in staat intern draagvlak te creëren op basis van vakkennis, overtuigings- en overredingskracht. Je weet collega’s en afdelingen mee te nemen in verandertrajecten door te stimuleren, te enthousiasmeren en te verbinden.
• Je bent analytisch sterk en weet strategische plannen te vertalen naar operationele uitvoering. Je bewaart het overzicht, brengt focus aan, stelt de juiste prioriteiten en kunt meerdere projecten naast elkaar in goede banen leiden.
• Je hebt – naast een sterk financieel economische én operationele achtergrond – affiniteit met de culturele sector.
• Je bent in staat om de organisatie te vertegenwoordigen bij subsidieverstrekkers en publieke stakeholders.
• Je bent een inspirerende gesprekspartner voor de directeur-bestuurder en de overige MT-leden.
• Bij voorkeur bezit je academisch werk- en denkniveau.

Wat bieden wij jou?
• Een interessante en uitdagende functie in een groeiende organisatie. KunstenHuis Idea is de op twee na grootste MFO (multifunctionele organisatie) op het gebied van cultuureducatie- en participatie in Nederland.
• De functie is ingeschaald in schaal 13 van de CAO Kunsteducatie (€4.289,- tot €5.935,- per maand op basis van fulltime (36 uur). .
• Vakantiegeld (8%) en een eindejaarsuitkering van 5%.
• Aantal uren in overleg (met een minimum van 32 uur per week) en flexibel werken met een jaarurensystematiek.
• Leuke extra’s als: een gratis bibliotheekabonnement, korting op cursussen en gratis bezoek van onze voorstellingen met introducée.

Heb jij belangstelling in deze functie?
Ben jij de enthousiaste senior manager bedrijfsvoering die wij zoeken? Mail dan je motivatie samen met je cv naar: vacature@kunstenhuisidea.nl o.v.v. sollicitatie senior manager bedrijfsvoering.
Meer informatie over de functie is te verkrijgen bij Rob Schouw, directeur/bestuurder op rschouw@kunstenhuisidea.nl en 06-53948688.
Gesprekken zullen plaatsvinden in de 2de week van januari 2024.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet gewaardeerd.