fbpx

Op 8 maart is Sjors Sportief en Sjors Creatief weer van start in de gemeente De Bilt. Speciaal voor de kinderen van basisschool de Van Dijckschool in Bilthoven zijn er diverse workshops georganiseerd om alvast in de stemming te komen. Ook kregen ze bezoek van de wethouders Dolf Smolenaers en Anne Marie ‘t Hart en Kinderburgemeester Renske. Zij overhandigde het eerste exemplaar van het Sjors Sportief en Sjors Creatief boekje aan de directeur van de Van Dijckschool Jitske de Graaff. Tijdens een van de workshop is er onder begeleiding van docent van KunstenHuis Idea met de leerlingen een mega groot schilderij gemaakt geïnspireerd door het werk van Keith Haring.

Sjors Sportief en Sjors Creatief is inmiddels een begrip in De Bilt. Dankzij het aanbod van Sjors Sportief en Sjors Creatief vinden steeds meer kinderen een activiteit die ze leuk vinden om te doen, zoals bijvoorbeeld: voetbal, hockey, badminton, freerunning, judo, scouting en dansen, beeldende kunst, Robokids, toneelspelen, (samen) zingen of muziek maken en nog veel meer.

Dolf Smolenaers en Anne Marie ’t Hart: ”We willen graag dat alle kinderen  in de gemeente De Bilt makkelijk mee kunnen doen aan sporten of creatief zijn. Dus ook voor iemand alleen of samen gezellig met vriendjes en vriendinnetjes worden er leuke activiteiten aangeboden. We wensen iedereen heel veel sportiviteit en creativiteit!” Kinderburgemeester Renske benadrukte nogmaals hoe belangrijk en leuk muziek is en adviseerde vooral ook eens een muzikale activiteit te gaan proberen.

Actief in De Bilt

De behoefte blijkt wederom groter dan ooit. In zo’n korte tijd hebben zich een record aantal jeugdigen uit De Bilt zich ingeschreven bij de verschillenden aanbieders. De coördinerende instellingen achter dit initiatief Mens De Bilt en KunstenHuis Idea zijn dan ook positief verrast door de grote belangstelling.

Het aanbod Sjors Sportief en Sjors Creatief is te vinden op de website actiefindebilt.nl. Op deze website kun je niet alleen het aanbod van Sjors Sportief en Sjors Creatief zien, maar ook direct doorklikken naar je favoriete club. Actief in De Bilt is het platform waar je alles op het gebied van sport en cultuur voor iedereen in de gemeente De Bilt kunt vinden.