fbpx

Kindermuziekweek bij KunstenHuis Idea

De lente is begonnen! De dagen worden langer, de bomen groener, de vogels fluiten en de zon laat zich steeds meer zien. Daar krijgt iedereen toch energie van! En laat dat het thema van de Kindermuziekweek zijn: ‘Energie!’. Van 5 t/m 14 april vieren we de Kindermuziekweek om kinderen te laten genieten van het maken van én het luisteren naar muziek. KunstenHuis Idea organiseert allerlei muziekactiviteiten, zowel bij de Muziekschool in Het Lichtruim en De Klinker, als in de Bibliotheek en op basisscholen.

Pianofestival
Tijdens het Pianofestival op 5 en 6 april zijn er workshops en voorspeeluren. We nodigen iedereen uit om mee te doen! De meeste workshops en voorspeeluren zijn ook open voor niet-cursisten van de Muziekschool. Er zijn ook workshops voor mensen zonder piano-ervaring. Klik hier voor meer info.

Muziekkwartetten
Diverse basisscholen in Zeist en De Bilt zullen tijdens de Kindermuziekweek een kwartet ontvangen, bestaande uit docenten van de Muziekschool. De kinderen van de groepen 3 en 4 maken dan kennis met diverse instrumenten en horen en zien hoe leuk het is om zelf een instrument te leren bespelen.

Muziek voor Oud en Jong
We starten op 5 april met een nieuwe reeks Muziek voor Oud en Jong. Terwijl ouderen van dagbesteding de Rinnebeek in een kring zitten, spelen kindjes/verzorgers in de cirkel. Onder begeleiding van muziekdocent Joke Firet worden met de verschillende generaties kinderliedjes gezongen en gespeeld en worden beweegspelletjes gedaan. Een mooi project waarin verschillende generaties samen kunnen genieten van muziek!

Voorleeskwartiertjes met muziek
Voorlezen doen we graag in de Bibliotheek! Elke woensdagochtend lezen we in meerdere vestigingen voor aan kinderen van 0-4 jaar. Tijdens de Kindermuziekweek geven we het Voorleeskwartiertje in Bilthoven en Soest een muzikaal tintje. Aanmelden is niet nodig, kom langs en doe mee!
3 april in Soest | 10:30 uur | Voorleeskwartiertje met muziekworkshop door Liesbeth Obers
10 april in Bilthoven | 10:00 uur | Voorleeskwartiertje met muziekworkshop door Liesbeth Obers
10 april in Soest | 10:30 uur | Voorleeskwartiertje met muziek en dans
Klik hier voor de agenda met alle Voorleeskwartiertjes.

Muziekplezier van 0 tot 4
In de eerste week van april start een nieuw blok van de cursus Muziekplezier van 1 tot 4. Een leuke cursus voor dreumesen, peuters en (groot)ouders! Ontdek samen het plezier van muziek, met muziek- en spelactiviteiten zoals liedjes zingen, spelen, luisteren naar en bewegen op muziek. In Zeist zijn er cursussen op maandag, woensdag en vrijdag en in Bilthoven op woensdag. Klik hier voor meer info.

Lente Opstapcursus
Vanaf april start onze lenteactie: wie zich voor 30 april inschrijft voor een Opstapcursus, ontvangt 25% korting! Je betaalt dan € 74,25. i.p.v. € 99,-. In de Opstapcursus maak je in vier individuele lessen van 20 minuten kennis met onze muzieklessen en krijg je een goede indruk of een instrument echt bij je past. Klik hier voor meer info.