fbpx

Muziek verbindt, raakt en brengt mensen in beweging. Met ‘Royal Rhythm’, de eerste Soester brassband, is het ons doel om jongeren uit verschillende lagen van de bevolking en uit verschillende disciplines met elkaar te verbinden. Een brassband is een wandelend drumorkest dat wordt ondersteund door een groep blazers. Vaak wordt een brassband uitgebreid met dansers, mascottes, mc’s en in sommige gevallen popinstrumenten zoals een basgitaar of een gitaar. Achter de schermen werken brassbands met kappers, make-up artists, stylists en doen zij vaak aan conditietraining om lange afstanden te kunnen marcheren.

De komst van ‘Royal Rhythm’ creëert een cross-over tussen cultuur, muziek, dans, kunst, sport en welzijn. Dit brengt met zich mee dat een brassband breed inzetbaar is en het hele jaar door geboekt kan worden. Denk maar aan bedrijfsfeesten, een nieuwjaarsontmoeting bij de Gemeente, sportevenementen, begrafenissen, bruiloften en partijen.

Voor wie is dit project?

Het project is primair bedoeld voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar die woonachtig zijn in Soest en omstreken. Vooral jongeren die op dit moment niet worden bereikt door het huidig cultuuraanbod zijn meer dan welkom. Wij focussen ook erop om verbindingen te leggen met o.a. Werk & Inkomen en Balans Jongerenwerk om de jongeren die momenteel niet naar school gaan of werken in beweging te kunnen krijgen. Door ‘Royal Rhythm’ willen wij dat er weer een gezond ritme komt in het dagelijks leven van deze jongeren.

Praktische informatie

Royal Rhythm Soest

Locatie: De Lasenberg

Vaste oefendag: dinsdag om 19:00 uur

Doe mee! Meld je hier aan!

Jongerencultuurcoach

Kijk voor meer informatie over de activiteiten op de pagina van jongerencultuurcoach Soest Riëndy Holder