fbpx
BibliotheekNieuws

BiebPunten van start in Austerlitz, Den Dolder, Odijk, Soest, Werkhoven en Zeist

By juni 28th, 2024 No Comments

De bibliotheek van KunstenHuis Idea start vanaf 2 juli met verschillende BiebPunten in de gemeenten Bunnik, Soest en Zeist. Bij het BiebPunt kunnen mensen hun vragen over de bibliotheek stellen, een boek reserveren en een gereserveerd boek ophalen. Het BiebPunt is er ook voor vragen over de digitale overheid.

Bibliotheek
Bij het BiebPunt kunnen bezoekers informatie krijgen over de bibliotheek, het lenen van e-books en het gebruik van de online bibliotheek. Het is ook mogelijk om hulp te krijgen bij het reserveren van materialen. Reserveringen kunnen tijdens het spreekuur van het BiebPunt, wanneer een bevestigingsbericht ontvangen is, afgehaald worden. De bibliotheek komt zo een stukje dichter bij huis.

Informatiepunt Digitale Overheid
Bij het BiebPunt is ook het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) geopend. Bezoekers kunnen hier terecht met allerlei vragen over het gebruiken van de digitale overheid. Dat kan een vraag zijn over de DigiD, het lezen van de berichtenbox van de overheid of het inloggen bij het patiëntenportaal van de huisarts. Bij het BiebPunt krijgen bezoekers hulp en worden ze, waar nodig, doorverwezen naar de juiste partnerorganisatie voor aanvullende hulp of verder advies.

Adres en openingstijden
De BiebPunten komen in Austerlitz, Den Dolder, Odijk, Soest, Werkhoven en Zeist. De locaties en openingstijden van de BiebPunten zijn te vinden op: www.kunstenhuisidea.nl/openingstijden

Samenwerking
De BiebPunten zijn gerealiseerd dankzij samenwerking met de Delteykschool, kinderopvang Kind&co ludens, kinderopvang Partou en Sporthuis Bunnik in de gemeente Bunnik, Optisport en ‘t LOU-vre in de gemeente Soest en basisschool Pirapoleon, Dorpshuis Austerlitz, Meander Omnium en de Werkwinkel in de gemeente Zeist. De bibliotheek werkt samen met partnerorganisaties, bewoners en gemeenten om deze kansen optimaal te benutten.

Gemeente Bunnik, Soest en Zeist dienden samen met KunstenHuis Idea een aanvraag in bij de Rijksoverheid. Dit is ter voorbereiding op de Bibliotheekwet van 2026, die toegang tot een volwaardige bibliotheek binnen redelijke afstand verplicht stelt. Door deze SPUK-regeling (Specifieke Uitkeringen voor de lokale bibliotheekvoorzieningen) wordt geïnvesteerd in het verbeteren van bibliotheken en hun dienstverlening.