fbpx

Op zaterdag 10 en zondag 11 juni zijn ‘Mean Girls’ en ‘We zouden het toch over mijn kat hebben? (En de Trojaanse oorlog)’ te zien in de theaterzaal van de Theaterschool van KunstenHuis Idea aan de Willaertstraat in Soest.

Beide voorstelling worden samen gespeelt door jongeren uit de regio. Het zijn twee uiteenlopende voorstellingen. In de musical ‘Mean Girls’ gaat het meisje Cady voor het eerst naar een Amerikaanse high school, waar ze van de ene verrassing in de andere valt. Als ze aan tafel mag zitten bij de meest populaire meiden ‘de Plastics’ ontstaat er een sluw plan om de meedogenloze queen bee Regina op haar plaats te zetten. ‘Mean girls’ is een wervelende musical over vriendschap, liefde en verraad.

Het toneelstuk ‘We zouden het toch over mijn kat hebben? (En de Trojaanse oorlog)’ is een moderne en laagdrempelige versie geworden van het beroemde klassieke verhaal over de strijd om Troje. Voor de Griekse goden is de oorlog niet meer dan een amusant tijdverdrijf, terwijl de mensen willoze slachtoffers zijn van die oorlog. Althans: zijn ze wel willoos? ‘We zouden het toch…’ handelt over het spanningsveld tussen noodlot en vrije wil.

Hoofd van de Theaterschool Timon Blok is erg blij met beide voorstellingen. “Beide stukken hebben een duidelijk eigen insteek, en laten zien hoe divers onze theatercursussen zijn. Er was veel ruimte voor de eigen ideeën van de spelers, waardoor de thematiek echt voor hen is gaan leven. Volgend jaar starten er in Soest verschillende nieuwe toneel- en musicalcursussen voor kinderen en jongeren. Ik hoop dan ook dat er veel jongeren naar de voorstellingen komen kijken, het geeft een mooi kijkje in onze theaterkeuken.”

Kaarten voor beide voorstellingen kunnen worden gereserveerd via www.kunstenhuisidea.nl/theater. Beide voorstellingen worden achter elkaar gespeeld.

Wil je volgend jaar net als deze jongeren op het toneel staan? Vanaf 5 juni staat het nieuwe cursusseizoen online op en kan je je inschrijven.