fbpx

Op 6 mei hebben de dansers van de dansvoorstelling ‘Power of Passion’ een workshop gegeven in KunstenHuis Idea in Zeist. Twee dansworkshops waren beiden geheel uitverkocht! Jong en oud is langsgekomen om de Afrikaanse dansstijl Coupé Décalé te ervaren.

De dansers van Les Genies de Babi (Ivoorkust) gaven samen met Eva Aya Dance (Nederland) een dansworkshop n.a.v. hun dansvoorstelling ‘Power of Passion’. De dansers van Les Genies de Babi hebben in 2017 African’s Got Talent gewonnen. Ze zijn nu één maand in Nederland en treden door het gehele land op. Tijdens de dansworkshop hebben zij eerst 15 minuten een korte danspresentatie gegeven. Nadat de leerlingen zelf ook opgewarmd waren hebben ze een choreografie aangeleerd en deze in groepen aan elkaar laten zien. Positieve energie stond voorop!

De dansvoorstelling Power of Passion is een inspirerende, energieke acrobatische Afrikaanse dansvoorstelling van danscrew ‘ Les Genies de Babi’ (Ivoorkust) en ‘Eva Aya Dance’(Nederland). Nog nooit eerder is in Nederland een volledige Coupé Décalé (Ivoriaanse dansstijl) dansvoorstelling getoond waarbij de geschiedenis en de cultuur van deze dansstijl wordt getoond. Een waargebeurd verhaal waarin de kracht van het verbinden centraal staat. Het verhaal over een danseres uit Nederland, die naar Ivoorkust afreist om zich te verdiepen in de cultuur en de dansstijlen van dit land. Hier ontdekt ze de kracht van de sloppen, waar geluk om de kleine dingen elke dag voelbaar is. Waar Ivorianen het leven vieren door middel van dans. Het is een andere wereld en toch zo herkenbaar. Al snel voelt ze de positieve energie en raakt ze gemotiveerd om deze dansstijl zich eigen te maken. Vol doorzettingsvermogen verbinden de dansers zich met elkaar en delen ze samen hun passie: Power of Passion. Een voorstelling die spreekt via de spectaculaire, energieke, krachtige en vrolijke dans. Veel humor, vrolijkheid en vooral een hoogstaand niveau aan dans met vele acrobatische trucs. Een voorstelling toegankelijk voor iedereen waarin dans zal spreken. Deze dansvoorstelling is voor jong en oud.

Afrikaansedans voorstelling Power of Passion

Onze dansdocent Eva Scherpenisse danst met haar dansgroep ‘Les Genies de Babi’ (Ivoorkust) een inspirerende, energieke acrobatische Afrikaanse dansvoorstelling. Wordt geprikkeld door de vrolijke livemuziek van Kienou Seydou (Burkina Faso) en het enthousiasme van de dansers.

Nog nooit eerder is in Nederland een volledige Coupé Décalé (Ivoriaanse dansstijl) dansvoorstelling getoond waarbij de geschiedenis en de cultuur van deze dansstijl wordt getoond.

De dansvoorstelling is gebaseerd op een waargebeurd verhaal waarin de kracht van het verbinden centraal staat. Het verhaal over een danseres uit Nederland, die naar Ivoorkust afreist om zich te verdiepen in de cultuur en de dansstijlen van dit land. Hier ontdekt ze de kracht van de sloppen, waar geluk om de kleine dingen elke dag voelbaar is. Waar Ivorianen het leven vieren door middel van dans. Het is een andere wereld en toch zo herkenbaar. Al snel voelt ze de positieve energie en raakt ze gemotiveerd om deze dansstijl zich eigen te maken. Vol doorzettingsvermogen verbinden de dansers zich met elkaar en delen ze samen hun passie: Power of Passion. Een voorstelling die spreekt via de spectaculaire, energieke, krachtige en vrolijke dans. Vol humor en vooral een hoogstaand niveau aan dans met vele acrobatische trucs.

Een dansvoorstelling toegankelijk voor iedereen waarin dans zal spreken. Deze dansvoorstelling is voor jong en oud.

Koop je tickets op https://powerofpassion.dance/