fbpx

Kindermuziekweek op de muziekschool

Tijdens de Kindermuziekweek, van 1 t/m 10 april, worden er veel verschillende activiteiten georganiseerd in zowel Het Lichtruim, De Klinker als op de basisscholen.

De Kindermuziekweek is een landelijk initiatief om alle kinderen uit Nederland te laten genieten van het maken van én het luisteren naar muziek. De muziekschool draagt daar graag aan bij met verschillende activiteiten.

Pianofestival
Tijdens het Pianofestival geven 13 docenten in zowel Het Lichtruim als De Klinker  workshops voor verschillende leeftijden die toegankelijk zijn voor alle cursisten. Ook mensen die nog geen les hebben op de muziekschool zijn van harte welkom om op 4 april aanwezig te zijn bij een van de twee lezingen in De Klinker. Toegang is gratis:

  • 15:45-16:30 uur: Exceptionele Pianomuziek. Er komen leuke en bijzondere muziekfragmenten van verschillende componisten
  • 16:45-17:30 uur: Geschiedenis van elektronische toetsinstrumenten

Muziekkwartetten
Diverse basisscholen in Zeist en De Bilt zullen tijdens de Kindermuziekweek een kwartet ontvangen, bestaande uit docenten van de muziekschool. De kinderen van de groepen 3 en 4 zullen dan kennismaken met diverse instrumenten en horen en zien hoe leuk het is om zelf een instrument te leren bespelen.

Bandweken
Tussen 21 maart en 9 april organiseert de Popschool van de muziekschool de Bandweken waarin cursisten 3 weken lang repeteren in bands om vervolgens met elkaar op zaterdag 9 april op te treden tijdens de Finale in Poppodium De Peppel. Er zijn nog kaarten beschikbaar.

Muziektafel
Op maandag 4 april wordt een Muziektafel georganiseerd in Bilthoven. Deze middag wordt geleid door Stichting Meer Muziek In De Klas. Verschillende scholen, kunstinstellingen, verenigingen en muziekdocenten zijn hiervoor uitgenodigd om met elkaar tot structurele afspraken te komen over het thema muziek en jeugd.

Kortom, er valt genoeg te beleven op en rondom KunstenHuis Idea Muziekschool tijdens de Kindermuziekweek. Nieuwsgierig geworden?