fbpx
AankondigingenBibliotheekCultuur & SamenlevingKunstenHuis

Expositie ‘Ik zeg toch sorry’ in Soest

By juni 7th, 2024 No Comments

Over de rol van Nederland in de slavernij en de gevolgen daarvan tot in de 21ste eeuw

Dinsdag 21 mei opent burgemeester Metz om 15.00 uur de expositie formeel in de bibliotheek in Soest. Iedereen is welkom.

De expositie toont achtergrondinformatie over de gedeelde Nederlandse geschiedenis. Het bijzondere is dat er steeds twee perspectieven getoond worden: die van de tot slaaf gemaakten en die van de kolonist.

De expositie is ontwikkeld bij de voorstelling “Ik zeg toch sorry”, een theaterproductie van Raymi Sambo Maakt en theatergroep Aluin die met deze voorstelling in 2022 toerden, voorafgaand aan de excuses voor het Nederlandse slavernijverleden van Koning Willem Alexander op 1 juli 2023 en in de periode daarna.

Gemeente De Bilt heeft in 2023 de rechten voor deze expositie aangekocht om zo dit verhaal blijvend te kunnen tonen.  KunstenHuis Idea toont deze reizende expositie in de verschillende bibliotheken om aandacht te vragen rond het thema van onze gedeelde geschiedenis.

Van 21 mei tot 9 juni is de expositie te bezoeken in bibliotheek Kunstenhuis Idea, Willaertstraat 49 Soest.

De openingstijden zijn:: maandag t/m donderdag : 8.30 -17.30 vrijdag: 8.30 – 20.00 zaterdag: 10.00 -16.00

Bij de expositie is een leestafel rond dit thema én een online boekenlijst. De expositie is geïnitieerd door KunstenHuis Idea.