Hangplek voor Ouderen

Voorstelling Nou mevrouwtje

komische en schurende voorstelling over betutteling

'Ik heb je borduurwerk bij elkaar gedaan. Je hebt straks natuurlijk een kamer minder, dus we moeten een plekje in de woonkamer vinden daarvoor. En ik heb je pannen in de doos voor de kringloop gedaan, trouwens. Daar krijg je Tafeltje Dekje. Dat gaat in de magnetron. Ook heb ik je grote koffiezetapparaat ook in de kringloopdoos gedaan.

Ja, je hebt toch een Senseo? En je krijgt toch nooit visite.'

De voorstelling Nou mevrouwtje legt vooral onbedoelde betutteling van ouderen bloot. Met alle goede intenties worden onder andere ouderen vaak betutteld zowel door professionals als hun kinderen. Een voorstelling die schuurt en waar veel humor in zit. En waar het publiek zich bij zichzelf afvraagt het ook niet af en toe te doen.

Vijftien senioren, de een net met pensioen, de ander 91 jaar, spelen Nou mevrouwtje de komende maand in diverse woonzorgcentra spelen.

De voorstelling maakt deel uit Pijnlijke Melodie verder het Land in, een collectief project van vier nieuwe theaterproducties op initiatief van Fonds Lang Leve Kunst. Dit jaar in Leeuwarden, Nijmegen, Gorinchem en Zeist.

Kaartverkoop & speeldata

8 maart 2024 De Wijngaard | Accolade Zorg | Dennenweg 2, Bosch en Duin | 15.00 uur

2 april 2024 Wijk inloopcentrum Wijk west | Kerk & samenleving | De Clomp 3302, Zeist | 13.30 uur

4 april 2024 Amandelhof | Charim | Arnhemse Bovenweg 2 | 15.00 uur

6 april 2024 KunstenHuis Idea Premiere Nou Mevrouwtje | Egelinglaan 2b Zeist | 19.30 uur

16 april 2024 Spathodea | Charim | Oranje Nassaulaan 7 | 14:30 uur

Meer informatie en zelf deelnemen

Hangplek voor Ouderen is altijd op zoek naar nieuw talent! Alle inzet is van harte welkom. Ook al heeft u nog nooit gespeeld, georganiseerd of een interview gehouden, iedereen heeft talent voor kunst. 

Houdt u bijvoorbeeld van organiseren of wilt u nieuwe mensen ontmoeten? Vertelt u graag verhalen of bent u juist nieuwsgierig naar verhalen van anderen? Heeft u tijd over die u creatief wilt besteden en wilt u mensen een inkijkje geven in het leven van een senior in Zeist? Meld u aan! Ervaring is niet vereist, en u kunt op elk moment instromen.

Elke dinsdagmiddag komen we samen om elkaar te ontmoeten, te praten en te oefenen. De bijeenkomsten vinden altijd plaats van 13.00 – 16.00 uur op de Egelinglaan 2b in Zeist. Kom gerust eens langs om te kijken en maak kennis met iedereen! 

Meer weten? Informatie en aanmelden: info@hangplekvoorouderen.nl of 06-52406393.

Meer informatie over Hangplek voor Ouderen is hier te vinden.

In samenwerking met:

Recente berichten

Voorstelling Nou Mevrouwtje AankondigingenCultuur & SamenlevingHangplek voor ouderenKunstenHuis
20 maart 2024

Premiere voorstelling Nou mevrouwtje op 6 april in Zeist

Komische en schurende voorstelling over betutteling “Ik heb je borduurwerk bij elkaar gedaan. Je hebt straks natuurlijk een kamer minder, dus we moeten een plekje…
AankondigingenCultuur & SamenlevingHangplek voor ouderenKunstenHuisTheaterschool
19 april 2023

Theaterproject ‘Nou mevrouwtje’ zoekt senioren

NOU MEVROUWTJE... een theaterproject tegen betutteling Voor elke senior die wat te vertellen heeft We zoeken mensen die het leuk lijkt om: - te acteren…
Cultuur & SamenlevingHangplek voor ouderenKunstenHuis
6 februari 2023

Aftrapbijeenkomst Nou Mevrouwtje…

Bent u oud en wilt u niet betutteld worden? MOOI, DAN ZEGGEN WIJ VANAF NU 'JE'! Op 21 februari 2023 starten we met de aftrapbijeenkomst…
AankondigingenCultuur & SamenlevingHangplek voor ouderenIn het theaterKunstenHuisNieuws
10 maart 2020

BREEK DE TENT AF door Hangplek voor Ouderen op 14,15,17, 21 april en 1 mei 2020!

Oud. Afgeschreven. Achter de geraniums en niet meer gezien of gehoord worden. Onnodig pijnlijk en hartstikke zonde! Dat vinden we bij Hangplek voor Ouderen. Een…

Archief

NOU MEVROUWTJE…

een theaterproject tegen betutteling

Voor elke senior die wat te vertellen heeft

We zoeken mensen die het leuk lijkt om:
– te acteren
– senioren te interviewen
– achter de schermen te werken

Je mag het alle drie doen of je kiest wat het meest aanspreekt. Het interview-team zorgt voor verhalen waar professionele schrijvers een ontroerend en grappig script van maken. Spellessen worden gegeven door een acteur en het script wordt ingestudeerd onder leiding van een regisseur. Het werk achter de schermen wordt ook begeleid en uiteindelijk speelt de voorstelling op diverse locaties.
De ervaring leert dat meedoen zorgt voor saamhorigheid, zelfstandigheid, het ontdekken van nieuwe talenten, mooie gesprekken, een gevoel van gezien en gehoord worden en vooral: heel veel (spel)plezier!
Fysiek of vervoer een probleem? Voor ons niet, wij laten iedereen stralen.

Elke dinsdag vanaf 25 april 2023
Tijd: 13.30u-16.30u
Plaats: KunstenHuis Idea, De Klinker, Markt, Zeist
Info & Aanmelden via email Lilian Zawedde: lzawedde@kunstenhuisidea.nl

De flyer voor Nou Mevrouwtje kun je hier bekijken.

In premiere Docufilm:
"Vijf Manieren van Pensioen"

Theatergroep ‘Hangplek voor Ouderen’ heeft het seizoen 2022 hard gewerkt aan een nieuwe productie, Vijf Manieren Van Pensioen,

Vijf Manieren Van Pensioen is een korte film (ca. 30min) in een ontroerende en grappige scripted documentaire over pensioen en het leven daarna. Zeker voor mensen die tegen de pensioengerechtigde leeftijd aanlopen, maar zeker ook voor alle andere leeftijden.

De eerste aflevering van de serie ‘Vijf manieren van Pensioen’ ging op 9 mei 2022 om 10.15 uur in première op Slotstad RTV! En was de hele maand mei dagelijks om 8.15, 14.15 en 21.15 uur te zien zijn via Slotstad – Kijk live.

Naar de trailer

Oud. Afgeschreven. Achter de geraniums en niet meer gezien of gehoord worden. Onnodig pijnlijk en hartstikke zonde! Dat vinden we bij Hangplek voor Ouderen. Een ouder iemand staat juist symbool voor een schat aan verhalen, heeft levenservaring en is een volwaardig medemens. Wij dagen ouderen uit om nieuwsgierig te zijn en samen bekende en onbekende talenten te ontdekken. Dit doen we op een veilige, speelse en humorvolle manier. De deelnemers aan Hangplek voor Ouderen werken samen aan een reeks van online voorstellingen over het wel en wee van senioren in Zeist. Er zijn vier groepen waarin meegedaan kan worden:

1. Spel

Samen met een professionele acteur en regisseur repeteren en de voorstelling uitvoeren.

3. Interview

Het interviewen van andere senioren. Op basis daarvan schrijven we het script.

2. Organisatie en/of productie

Facilitaire voorzieningen, communicatie, regelen van vervoer, koffie en thee e.d.

4. Publiciteit

Contact met pers, folders verspreiden, senioren bereiken die in een sociaal isolement zitten e.d.

Van theater naar film:
"Waar hang jij uit?"

Theatergroep ‘Hangplek voor Ouderen’ heeft seizoen 2021 hard gewerkt om verschillende sketches op te nemen. Daarmee maken de acht senioren, die door de coronamaatregelen plots aan huis gekluisterd waren en niet meer het echte toneel op konden, een gedurfde stap van theater naar film.

In korte, sketchachtige filmpjes is steeds te zien hoe een van de acht personages met de huidige crisissituatie omgaat.

Grappig, ontroerend en soms een beetje vreemd.

De eerste aflevering van de serie ‘Waar hang jij uit?’ ging op 15 mei 2021 in première op Slotstad RTV!

Naar alle afleveringen "Waar hang jij uit?"Naar alle afleveringen op Youtube