Het maatjesproject KunstExpress gaat eind november starten.

Er is zijn ng enkele plekken beschikbaar.

Wat is KunstExpress?

KunstExpress is een maatjesproject van het KunstenHuis. Het project is bedoeld voor kinderen tussen de 9 en 13 jaar die geen geld hebben voor kunsteducatie buiten school en/of lastig mee kunnen doen met reguliere cursussen wegens bijvoorbeeld een rugzakje. Deze kinderen hebben een passie voor creatieve activiteiten en behoefte aan een maatje die hen daar bij helpt.

Het maatje is een 1e of 2e jaars student van een creatieve of sociale studie zoals Creatieve Therapie of Pedagogiek. Voor hen is KunstExpress een stage. Zij worden hierbij intensief begeleid om er voor te zorgen dat ze de kinderen goed kunnen ondersteunen op creatief en pedagogisch vlak.

De kinderen worden gekoppeld aan een maatje en dat koppel gaat vanaf november iedere woensdag of vrijdagmiddag samen creatieve activiteiten ondernemen. De koppels worden gemaakt op basis van creatieve interesse en karakter. De koppeling wordt altijd met zorg gemaakt. Wanneer een kind zich aanmeld brengen we een huisbezoek om kennis te maken. Daarnaast vult de ouder/school/hulpverlener een inschrijvingsformulier in.

Het doel van KunstExpress is om kinderen kunsteducatie te bieden en een plek waar ze zich sociaal en emotioneel kunnen ontwikkelen. Voorbeelden zijn: ontwikkeling van het zelfvertrouwen, kind mogen/kunnen zijn, sociale contacten aangaan e.d.

Kijk voor meer informatie op Kunstexpress.

maandag 23 november — vrijdag 4 december
14:30

Het Lichtruim, Theater De Egeling

Lees meer