'Ontdek de kunst van samen kunst maken!'

KunstExpress

Het KunstExpress Maatjesproject biedt kinderen (8-13 jaar) een maatje dat met hen op onderzoek uitgaat in de kunstwereld. Samen kunst maken, samen een kunstenaar bezoeken, kunst bekijken in een museum of voorstellingen bezoeken. Maar ook naar elkaar luisteren, plezier maken en even tijd voor jezelf.

Wat kan je allemaal doen?

Er is heel veel te doen hij KunstExpress en omdat je maar met z’n tweeën bent hoef je geen rekening te houden met wat andere kinderen willen! Denk bijvoorbeeld aan:

  • Graffiti
  • Dansen
  • Tekenen
  • Gitaarspelen
  • Kleien
  • Schilderen
  • Knutselen
  • Toneelspelen
  • Liedjes schrijven
  • En nog veel meer…

Het maatje waarmee het kind de activiteiten doet kan natuurlijk niet alles. We zoeken daarom naar een maatje dat zo goed mogelijk past bij wat het kind wil doen. Natuurlijk kunnen de koppels altijd samen dingen gaan uitproberen!

Het maatje

Het maatje bij KunstExpress is een 1e of 2e jaar student van de Hogeschool Utrecht of Hogeschool Arnhem Nijmegen. KunstExpress is voor hen een stage. Ze studeren bijvoorbeeld Pedagogiek of Vaktherapie. Ze worden wekelijks begeleidt door professionele pedagogen.
Alle maatjes doen mee aan het project omdat zijn houden van creatief bezig zijn met kinderen.

Start en aanmeldingsprocedure

Er zijn per seizoen 2 startmomenten in september/oktober en november/december. Beide lopen tot eind mei begin juni.
Aanmelden kan met het aanmeldformulier onder aan de pagina. Er zal dan contact worden opgenomen voor een kennismaking in de vorm van een huisbezoek. De kennismaking is om een goed beeld te krijgen van wat het kind wil doen en wat voor een maatje goed zou passen. Liever geen huisbezoek? Dan kan de kennismaking ook in het KunstenHuis.
Na de kennismaking zal er gekeken worden of er een maatje is dat past. Pas als die gevonden is kan er met zekerheid gezegd worden dat het kind mee kan doen aan KunstExpress.
Lukt het niet om een passend maatje te vinden dan is het altijd een optie om op de wachtlijst te komen voor volgend seizoen.

Lesinformatie

Wie: Kinderen die graag creatief bezig zijn, maar vanwege de kosten of andere redenen niet mee kunnen doen met de reguliere lessen.

Wat: Kunstzinnige activiteiten in overleg

Waar: Egelinglaan 2b, Zeist of Planetenplein 2, Bilthoven.

Wanneer: Woensdag-, donderdag- of vrijdagmiddag

Kosten: Afhankelijk van inkomen (gratis voor mensen met een U-pas)

Flyer KunstExpress

Meer informatie

Wil je meer weten over KunstExpress? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of mail ons. Je kunt hier terecht als kind, ouder of student!

Meld je aan door ons te mailen op kunstexpress@kunstenhuisidea.nl

Zit je op de middelbare school en zou je toch graag een maatje willen om creatieve activiteiten mee te doen? Kijk dan eens bij ons project ArtExpress!