fbpx

Vanaf 1 januari 2022 gaan KunstenHuis De Bilt-Zeist en RegioCultuurCentrum Idea samen verder als nieuwe gefuseerde organisatie: KunstenHuis Idea. Vanaf dat moment is KunstenHuis Idea één grote organisatie, met nóg meer mogelijkheden voor iedereen om zich te ontwikkelen, te groeien, cursussen te volgen, mensen te ontmoeten en te genieten van kunst en cultuur. KunstenHuis Idea heeft voor ieder wat wils, met cursussen, bibliotheken, theaters, een poppodium, de Volkuniversiteiten, de KunstUitleen, cultuureducatie op scholen en speciale aandacht voor maatschappelijke projecten. KunstenHuis Idea bedient hiermee de gemeenten De Bilt, Bunnik, Soest en Zeist.

“We zijn enorm blij dat we op deze manier de krachten kunnen bundelen om nog meer te betekenen voor alle burgers en cultuurliefhebbers uit de regio. De samenkomst van bibliotheek en Kunstenhuis stelt ons in staat er echt voor iedereen te zijn. Er was al grote overlap tussen onze werkzaamheden, dus het is mooi dat we elkaar daarin nu nog meer kunnen versterken.”

Frans Funnekotter en Rob Schouw, directie KunstenHuis Idea

De nieuwe samenwerking biedt ook volop kansen voor de inwoners van De Bilt, Bunnik, Soest en Zeist. Voor de mensen die al cursist, lid van de bibliotheek of bezoeker van de podia zijn, maar ook voor mensen die dat nog niet zijn. Door de gebundelde kracht, kan KunstenHuis Idea het aanbod beter afstemmen op ieders wensen.

Praktisch zal er nu direct niet veel veranderen. Cursisten en leerlingen houden gewoon hun eigen docent en locatie. De bibliotheken blijven op hun vertrouwde tijden open en ons aanbod voor concerten en theaters wordt alleen maar groter. Alles wat de klant gewend is, blijft gewoon kunnen en doorgaan. De fusie zorgt juist voor meer mogelijkheden.

Foto vnlr Rob Schouw en Frans Funnekotter (foto Mel Boas)