Chinees en Japans schilderen en kalligrafie (3x)

Cursussen Beeldend kort-beeldend
Cursus: Chinees en Japans schilderen en kalligrafie (3x)
Lesdag: Woensdag
Aantal lessen: 3
Locatie: Bilthoven
Startdatum: 15-05-2024
Docent: Ruomei Tan
Prijs: € 80

Heb jij behoefte aan ontspanning en ben je graag creatief bezig? Doe mee met deze mini-cursus en leer meer over de Chinese en Japanse schilderkunst. In deze cursus wordt een meditatieve manier van schilderen gebruikt.

De Chinese en Japanse schilderkunst hebben een lange geschiedenis. In beide vormen wordt geschilderd met speciale penselen, inkt en verf, op rijstpapier of op zijde. De basis van de Chinese en Japanse schilderkunst ligt bij de Chinese kalligrafie. Door de eeuwen heen zijn er in China allerlei schilderstijlen ontstaan, zowel in monochroom inkt-schilderen als in het kleurrijke contour schilderen. Benadrukt worden poëzie, eenvoud en in de weergave simplificeren tot de essentie.

De bekende Japanse Sumi-E techniek is schilderen met zwarte inkt. In deze cursus wordt een meditatieve manier van schilderen gebruikt. Voor mediteren is geen talent vereist. In principe kan iedereen het beoefenen.

De kunstzinnige vorm van het klassieke Zen-schilderen, de poëtische kalligrafie en de hedendaagse moderne kunst uit China en Japan zijn fascinerend om te beoefenen. Ontdek het allemaal tijdens deze cursus. De cursus is zowel geschikt voor beginners als gevorderden. De werkwijze is gebaseerd op eigen vrije ontwikkeling.

Cursustijd: 19.15-21.45

De prijs die bij deze cursus vermeld staat, is inclusief materiaalkosten.