"Samen werken we aan een mooie toekomst, met kansen voor iedereen."

Lilian Vis Dieperink
Trainer

Reacties deelnemers:
“Ik heb weer opnieuw geleerd om te dansen, spelen en lachen. Ik was het vergeten door de situatie in mijn land. Door We ∞ Match komt mijn plezier terug.”

“In mijn land is het niet de gewoonte om veel over mijzelf te praten. Ik heb hier geleerd dat wel te doen.”

“In Syrië werd nooit aandacht besteed aan “Wie ben ik, wat kan ik, wat wil ik”. Dit was nieuw voor mij, maar het is heel goed want nu kan ik vertellen wie ik ben.”

We ∞ Match

‘The secret of change is to focus all of your energy, not on fighting the old, but on building the new.’ - Socrates

We∞Match biedt nieuwkomers de kans om zelfstandig een toekomst op te bouwen in Nederland. Dit doen we in samenwerking met maatschappelijk betrokken personen, organisaties en bedrijven. Theater wordt hierbij ingezet als middel om mensen kennis te laten maken met de verschillende aspecten van de Nederlandse cultuur en te leren in hun kracht te staan. Deze nieuw aangeleerde vaardigheden kunnen zij direct inzetten in de maatschappij. Wij doen dit vanuit de overtuiging dat ieder mens talentvol is en een bijdrage kan leveren aan de samenleving.

Op initiatief van gemeente De Bilt heeft KunstenHuis We ∞ Match ontwikkeld en in 2017 voor het eerst uitgevoerd in samenwerking met vrijwilligers, vluchtelingenwerkgroepen, de regionale sociale dienst, scholen, lokale bedrijven en zorg- en welzijnsorganisaties. Steeds weer blijkt de kracht van samen essentieel te zijn. Sindsdien zijn er vier groepen gestart en afgerond in de gemeente. Hiermee hebben we al ruim 100 nieuwkomers in de gemeente geholpen bij het zetten van nieuwe stappen richting de gewenste toekomst. In het voorjaar van 2020 gaat de vijfde groep van start.

Je kunt hier onze film bekijken over de eerste groep van We ∞ Match.

Talenten ontwikkelen

Een actieve bijdrage leveren aan de maatschappij is belangrijk, maar door verschillende factoren is dit niet altijd even vanzelfsprekend voor statushouders en bijstandsgerechtigden.

Door middel van interactieve trainingen, begeleiding door een buddy én een loopbaantraject ontdekken en ontwikkelen deelnemers hun talenten. Het opbouwen van zelfvertrouwen en het inzetten van een goed sociaal netwerk zijn belangrijke speerpunten in het programma.

Zo steunen we deelnemers met het opbouwen van een nieuwe toekomst in De Bilt!

Gezocht: Buddy’s!

Omdat iedereen soms een steuntje in de rug nodig heeft bij het zetten van nieuwe stappen in een nieuwe wereld, onderzoeken wij samen met deelnemers wat er nodig en mogelijk is bij het vormgeven van hun toekomst. Buddy’s, inwoners uit de verschillende gemeenten, zijn hierin onmisbaar om hen te helpen bij concrete stappen richting (vrijwilligers)werk, studie en/of bijbaan. We zoeken altijd maatschappelijk betrokken mensen die hun tijd, kennis en netwerk in willen brengen bij We∞Match. Wij garanderen een goede begeleiding en een boeiende vrijwilligersfunctie.

Voor informatie over het buddyschap of het project, kan je contact opnemen met onze afdeling Cultuur en Samenleving via 030 695 8393 of stuur een mail naar Cultuur-en-Samenleving@kunstenhuisidea.nl. Ook als je leuke nieuwe ideeen hebt voor deze doelgroep, word je van harte uitgenodigd om contact op te nemen!

Ook zijn wij altijd op zoek naar buddy’s! Wil jij je actief inzetten voor nieuwkomers en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in je eigen gemeente? Heb je een paar uur per week tijd en lijkt het je leuk om die, gedurende een half jaar, te besteden aan dit leuke en belangrijke project?

Bekijk hier ook de flyer.

Projectinformatie

Voor informatie over het buddyschap of het project, kan je contact opnemen met projectleider Willeke Colenbrander: 06 11168409 of wematch@kunstenhuis.nl. Ook als je leuke nieuwe ideeen hebt voor deze doelgroep, word je van harte uitgenodigd om contact op te nemen!

Kick off We ∞ Match Zeist 29 januari 2020

Op woensdag 29 januari 2020 vond de kick off plaats van We ∞ Match Zeist, dat vrouwelijke statushouders uit de gemeente Zeist op weg helpt naar werk en in de samenleving.

We∞Match is een professioneel en persoonlijk ontwikkeltraject, waarbij cultuur wordt ingezet als middel. 15 vrouwelijke nieuwkomers worden begeleid op hun weg naar werk, studie en zelfontwikkeling.

De aftrap werd feestelijk geopend door wethouder Marcel Fluitman. Verder was er alle gelegenheid om kennis te maken met het project, de deelnemers, organisaties en elkaar.

Bekijk hier het filmpje, gemaakt door Slotstad RTV (Kees Linnenbank)!

Buddy’s We zijn nog op zoek naar buddy’s die als vrijwilliger een steentje willen bijdragen om nieuwkomers zich thuis te laten voelen in Zeist! Wil je hieraan bijdragen en heb je het komende half jaar gemiddeld 4 uur per week de tijd? Meld je dan aan via Willy Marks: wmarks@kunstenhuis.nl of via wematch@kunstenhuis.nl

Meer informatie en contact

Meer informatie over We Match is hier te vinden. Ook kun je het artikel over de Kick Off van de derde editie van We Match lezen.

Om de flyer van de komende editie van We Match te bekijken, klik je hier.

Neem voor vragen of opmerkingen contact op met onze afdeling Cultuur en Samenleving via 030 695 8393 of stuur een mail naar Cultuur-en-Samenleving@kunstenhuisidea.nl.

Samen werken we aan een mooie toekomst, met kansen voor iedereen.

We ∞ Match Loket

We ∞ Match staat voor inclusie en wil alle nieuwkomers in de gemeente bedienen die intrinsiek gemotiveerd zijn om aan de slag te gaan. Om dit proces beter te faciliteren, hebben we het We ∞ Match Loket opgezet. Een plek waar je terecht kunt voor advies, voor individuele ondersteuning, voor een concrete hulpvraag of om mee te denken of gewoon als een sociale functie waar je je welkom voelt. Wij willen verbinding en ontmoeting stimuleren.
Het loket is elke woensdag geopend tussen 10:00 - 12:00 uur in Het Lichtruim. Bent u geïnteresseerd of heeft u onze hulp nodig neem dan contact op met Willeke Colenbrander op 0611168409 of stuur een mail naar WColenbrander@kunstenhuis.nl of wematch@kunstenhuis.nl.

In samenwerking met: