'Kunst en kunsteducatie vergroten de capaciteiten, ontwikkelen het oplossend vermogen en geven empowerment.'

KANTEL

Zit je in een moeilijke periode van je leven? Mogen wij je een duwtje in de goede richting geven?

Voor de een is dat duwtje vooral onder de mensen zijn, voor de ander de ontdekkingstocht die kunstzinnig bezig zijn kan opleveren. Vaak is het natuurlijk een combi van beide.

We nodigen je uit wordt om ter kennismaking 2 maanden vrijblijvend deel te komen nemen aan een van onze workshops en daarnaast een ochtend of middag in het Atelier vrij te werken en lekker creatief los te gaan.

Het project KANTEL is een cultureel herstelprogramma voor cursisten met een psychische kwetsbaarheid.

Het doel

Mensen met een GGZ-achtergrond die zich tussen opname en samenleving bevinden, hebben in hun periode van opname veel over zichzelf geleerd en hebben nieuwe inzichten tot zich genomen. Nu ze toe zijn aan nieuwe stappen in hun leven. KANTEL leert cursisten door middel van diverse vormen van kunsteducatie hun creatieve talenten en zichzelf te ontwikkelen, waardoor zij weer tot de gewenste maatschappelijke participatie kunnen komen.

Het traject

Nieuwe vaardigheden worden aangereikt en verworven inzichten verstevigt, zodat de ontwikkeling van de autonomie voortgezet wordt en zelfvertrouwen groeit. Gedurende het traject kunnen mensen gebruik maken van Atelier Totem als speelplaats en vrije ruimte. Door de ontmoeting met andere cursisten wordt een nieuw sociaal netwerk (peer-support) opgebouwd dat kan dienen tot steun in het dagelijks leven.

Projectinformatie

Deelnemers leren door kunsteducatie hun creatieve talenten te ontdekken en zichzelf te ontwikkelen waardoor het zelfvertrouwen toeneemt, het sociale netwerk wordt vergroot.

Aantal cursisten per groep:

n.t.b.

Verwachte start:

Vanaf september 2021

Duur traject:

Afhankelijk van duur workshops

Inhoud traject:

Diverse workshops

  • Muziek maken: maak kennis met verschillende muziekinstrumenten en met de magie van het samen muziek maken (goed voor je ziel)
  • Koorzingen: samen met anderen zingen en liederen er uitknallen onder leiding van de one and only Loesje (ook goed voor je ziel).
  • Theatersport: improviseer in een kleine groep zoals bij De vloer op of De lama’s. Ina is een ervaren theatervrouw, die je losjes en luchtig laat of leert spelen… (goed voor je vrijer voelen)
  • Edelsmeden: maak in een kleine groep een of meer objecten waar je jezelf mee kan laten zien, in zilver of messing of van recyclemateriaal (superleuk en inspirerend)

Vrij werken in ons Atelier betekent dat je kan werken in:

Steen, glas-in-lood en tiffany, mozaïek, hout, timmeren en hakken, lassen, schilderen, keramiek, etc.. En last but not least: muziek maken.

In atelier van Totem wordt “zonodige begeleiding” geboden en gezorgd voor gemoedelijke en vooral veilige atmosfeer.

Flyer Kantel

Meer informatie en aanmelden

Mail voor meer informatie over het project KANTEL Aart/Gwen via 030 7516353, www.ateliertotem.nl.

In samenwerking met: