De Georgische sterpianiste Ketevan Sharumashvili heeft zich in 2017 in Bilthoven gevestigd, en dat mag zonder twijfel een verrijking voor klassiek minnend Nederland worden genoemd. Naast haar fenomenale techniek blinkt de jonge charismatische pianiste vooral uit door haar enorm diepgaande spel.

Ketevan, geboren en getogen in Tbilisi, genoot een imposante opleiding. Haar eerste master behaalde zij op het conservatorium van Tbilisi. Later in Hamburg legde zij het zeer veeleisende Concertexamen excellent af en verwierf zo het diploma van Concertpianiste. Ze complementeerde haar studie met een tweede master bij pianogigant Jan Wijn in Amsterdam.

Bijzonder is dat Ketevan pas op twaalfjarige leeftijd met haar pianostudie begon, en al op haar veertiende het Rubinstein Concours in Parijs wist te winnen.

Inmiddels is ze prijswinnares van meerdere internationale competities in Frankrijk, Italië, Griekenland en Nederland. Ze won onder andere de Soroptimist Prijs bij de Viotti Competition in Vercelli – Italië, ontving de derde prijs bij de Lagny-Sur Marne Competitie in Frankrijk en won de eerste prijs en de Special Price of the Jury in the Pianale competition in Duitsland.

Ketevan volgde ook Masterclasses bij meesterpianisten waaronder Paul Badura-Skoda, Tamás Vásáry en Boris Berman die allen onder de indruk waren van haar eigen gevoelige spel en virtuositeit. U kunt het nu zelf beleven in Theater Het Lichtruim.

Voor haar recital heeft Ketevan een uiterst aantrekkelijk en uitdagend programma samengesteld waarin alle facetten van haar meesterschap aan bod gaan komen. Haar kleurrijke programma omvat ingetogen, dan weer meeslepende en virtuoze werken van Bach, Schubert, Liszt, Rachmaninov, Piazzolla en Ginastera.

www.ketisharu.com

Andere data in de Internationale Pianoserie:

3 november 2019: Vivianne Cheng
1 december 2019: Sam Armstrong
2 februari 2020: Sara Crombach
1 maart 2020: Vassilis Varvaresos
5 april 2020: Marcel Worms

ketevan

zondag 6 oktober
15:00

Theater Het Lichtruim

Bestel kaarten