fbpx
Vacatures

Vacature vrijwilliger digitaal bij KunstenHuis Idea

Ben jij handig met je smartphone of een echte computerliefhebber? En wil jij mensen helpen om mee te kunnen doen in de digitale samenleving? Word vrijwilliger in de Bibliotheek. We zijn op zoek naar:

vrijwilligers voor het inloopspreekuur digitaal
Beantwoord korte vragen over pc, laptop, tablet of smartphone. Samen met andere vrijwilligers en een medewerker ‘Informatiepunt Digitale Overheid’.
vrijwilligers voor het Oefenplein / cursussen
Help bezoekers op weg om zelf aan de slag te gaan met lesmateriaal zoals Klik&Tik-cursus of  online cursussen van Seniorweb. Bij veel animo eventueel groepscursus begeleiden, met lesmateriaal en een lesplan.

Wat ga je doen?
Een leuke vrijwilligersfunctie in de Bibliotheek. Samen met andere vrijwilligers en medewerkers van Team Digitaal van de Bibliotheek help je zoveel mogelijk inwoners van De Bilt, Bunnik, Soest en/of Zeist om hun digitale vaardigheid te verbeteren. Je stelt bezoekers op hun gemak en weet de hulpvraag te achterhalen. Je helpt de bezoeker om zelfredzaam te worden door de persoon zoveel mogelijk zélf te laten doen en je verwijst bezoekers door als dat nodig is.

Wat vragen wij?

  • Je bent handig met digitale apparaten (Apple, Android en/of Windows) en internet;
  • Je kan jouw kennis duidelijk en geduldig overbrengen op onze bezoekers;
  • Je vindt het leuk om mensen te helpen en dat kan je met je handen op de rug: de bezoeker gaat zelf aan de slag, want zo leert de persoon het meest;
  • Soms gaan vragen over privacygevoelige informatie, bijvoorbeeld DigiD, bankzaken of zorg: jij kan hier discreet mee omgaan en verwijst dan naar de medewerker van het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO);
  • Je leert graag wat voor aanbod er is in en buiten de Bibliotheek, zodat je bezoekers goed kan helpen en doorverwijzen.
  • Minimaal 2 uur per week beschikbaar in één van onze Bibliotheken, bij voorkeur vaker;
  • Goede beheersing van de Nederlandse taal.

Wat bieden wij jou?
Je kan je al inzetten vanaf 2 uur per week. In ruil daarvoor krijg je onder andere een bibliotheekabonnement, toegang tot theatervoorstellingen en korting op de cursussen van KunstenHuis Idea. Je wordt tevens ambassadeur bij SeniorWeb, waardoor je gratis toegang krijgt tot nuttige naslagwerken. Ook is er een aantal keer per jaar een vrijwilligersbijeenkomst voor training en intervisie, zodat je goed aan de slag kan, op de hoogte blijft van de nieuwste ontwikkelingen en de andere vrijwilligers leert kennen.

Heb je belangstelling?
Kijk voor meer informatie over het digitale aanbod van de Bibliotheek op kunstenhuisidea.nl/informatiepunt. Ben je enthousiast geworden? Neem contact op met Myrte Elsinga, Projectleider digitale inclusie via melsinga@kunstenhuisidea.nl.
We kijken uit naar jouw reactie!