KunstenHuis Idea | De Bilt | Zeist | Bunnik | Soest

Voortgezet Onderwijs
Dans

Urban

Dance Urban is dé dansstijl van nu! Het is een stoere dansstijl die begin vorige eeuw opkwam in grote wereldsteden zoals New York. Het is feitelijk een verzamelnaam voor verschillende dansvormen uit een straatcultuur zoals streetdance en hip-hop. In deze dansstijl leren leerlingen de basispassen van Urban Dance en vullen binnen een choreografie zelf delen in met eigen zelfbedachte moves.

Breakdance

Breakdance is een stoere, krachtige dansstijl. Breakdance heeft veel verschillende soorten bewegingen, grofweg ingedeeld in top-rock (staand dansen), footwork (vanuit gehurkte positie), powermoves enfreezes (poses). Dansers overtreffen elkaar in een Dance-Battle met hun acrobatische bewegingen. Binnen breakdance draait het om het hebben van een eigen stijl, originaliteit en expressie!

Afro

Afro is een mix van dansstijlen uit verschillende Afrikaanse landen, zoals Ivoor-kust, Congo en Ghana. Dankzij videoclips en sociale media wordt Afrikaanse dans steeds populairder en niet voor niets: het enthousiasme spat er vanaf.

Capoeira

Capoeira is een spectaculaire Braziliaanse vechtkunst; een mix van gevecht, dans en acrobatiek. Hoge trappen en acrobatische bewegingen vloeien in elkaar over op het ritme van traditionele capoeira muziek.

Meer weten?

Neem voor meer informatie over een bijzondere lessenreeks of een losse workshops, contact op met Sibylla Breimer, vo@kunstenhuisidea.nl