Vogels zien en leren kennen in het voorjaar 14-3-2023

Cursussen Volksuniversiteit
Cursus: Vogels zien en leren kennen in het voorjaar 14-3-2023
Lesdag: Dinsdag
Aantal lessen: 5
Locatie: Soest
Startdatum: 14-03-2023
Docent: Frans van Bussel
Prijs: € 89

Wat zit daar op die tak? Is dat nou een koolmees of een pimpelmees? Wat hoor ik nu het tikken van een roodborst of van een winterkoning. Steeds meer mensen  trekken er op uit om naar vogels te kijken. Vogels kijken is ‘in, maar zeker in het begin niet gemakkelijk. Een vogel laat zich vaak maar in een flits zien of alleen horen. En waaraan kun je die vogel dan herkennen? In deze cursus leert u dat.

De docent is Frans van Bussel en hij laat u in deze cursus op gevarieerde wijze (met beelden en geluiden, pratend, ontdekkend, spelend) kennismaken met de vogels rondom uw huis, in tuin en park, in bos en wei.  U leert  de vogels herkennen aan hun uiterlijk en hun gedrag en vooral ook aan hun zang. Ook het intieme huwelijksleven van de vogels en hun relatie met de omgeving komt aan bod. Er gaat een wereld voor u open en u zult versteld staan wat u aan vogels herkent na afloop van deze cursus.
Naast de drie wekelijkse lessen gaan we natuurlijk ook naar buiten! Tijdens twee excursies naar vogelrijke gebieden zullen we onze nieuw verworven kennis in de praktijk brengen.

Data:

Lessen: dinsdag 14 en 28 maart en 11 april van 19.30 -21.30 uur
Excursies:  zaterdag 1  en 15 april van 9.00 – 12.00 uur

Extra informatie:. Er zal ook geadviseerd worden over de aanschaf van vogelgids en verrekijker.