Meet my story 22 april 2022

Foto: Niek Heijmans

Meet my Story

Verpletterend, puur, en indrukwekkend mooi. Dat waren de commentaren van de bezoekers na afloop van de première van het Utrechts Requiem. Vanuit deze basis zijn deelnemers en docenten zelf aan de slag gegaan.

Wat is het?

Het klassieke requiem is een dodenmis voor het zielenheil van de overledene. Het Utrechts Requiem richt zich op de levenden en vertelt de geschiedenissen van zes hoofdpersonen die pogen voor zichzelf een stukje paradijs op aarde te maken. Ondanks hun soms zware last spat hun veerkracht van het concert.

De opdracht

Docenten kregen de opdracht om verhalen van deelnemers te helpen vertalen in eigentijdse vormen van podiumkunst. In de uitvoering is ook steeds een rol weggelegd voor de hoofdpersoon. Moedig betreden zij het podium om daar mee te zingen, een verhaal voor te lezen of om het publiek toe te spreken.

Meet my story workshops

Wie zich heeft laten inspireren door het concert en zelf óok aan het werk wil gaan met een eigen verhaal kan zich opgeven. Gedurende een aantal weken kan het verhaal onder begeleiding van kunstenaars uit verschillende disciplines vorm krijgen. Een gedicht of verhaal, een schilderij, een foto, een lied of een scene, alles is mogelijk. De uitkomst van deze workshops wordt gepresenteerd op een lokaal podium.

Meer informatie en aanmelden

Ga naar het contactformulier om je ook aan te melden.

Of stuur een mail naar info@kunstenhuisidea.nl o.v.v. Meet my story met je naam en telefoonnummer.