Zomerfort Houtsnijden (8 en 9 augustus)

Cursussen Beeldend kort-beeldend kort-beeldend
Cursus: Zomerfort Houtsnijden (8 en 9 augustus)
Lesdag: Donderdag
Aantal lessen: 2
Locatie: anders
Startdatum: 08-08-2024
Docent: Teresa Hunyadi
Prijs: € 185

Ontdek je houtsnijvaardigheden! In deze workshop leer je onder begeleiding van houtbeeldhouwster Teresa werken met houtsnijmessen. Je ontdekt dat het helemaal niet zo moeilijk is om iets in 3D te maken, en je leert hoe je handen met het gereedschap en hout kunnen samenwerken. Zelfs als je nog nooit een houtsnijmes in je handen hebt gehad, is deze cursus geschikt. Teresa begeleidt je individueel stap voor stap in de reis van tak naar het maken van een klein schepsel die je mee naar huis mag nemen! Ook voor geoefende beeldhouwers en houtbewerkers kan deze cursus een ander perspectief bieden op hoe je houtwerken benadert.

Deze werkwijze neemt weinig ruimte in beslag en vereist lichte concentratie. Ideaal voor mensen die ook thuis met hout willen blijven werken en graag in de buitenlucht zijn. Elke dag begint met een korte wandeling om materialen en inspiratie te verzamelen.

Je leert over de eigenschappen van verschillende houtsoorten, een selectie van gereedschappen, afwerkingsopties en - heel belangrijk - messen slijpen en onderhouden.

Draag alsjeblieft gesloten schoenen. Voor al het gereedschap en het materiaal wordt gezorgd.

Level: Beginners tot mensen met houtsnijervaring
De workshop is tweetalig: Nederlands en Engels
Docent: Teresa Hunyadi @teresahunyadi www.teresahunyadi.com

Tijd: 10.00-16.30

Deze cursus wordt gegeven op Fort Ruigenhoek: Ruigenhoeksedijk 125, Groenekan.