Illustreren (15x)

Cursussen Beeldend volwassenen-beeldend beeldend
Cursus: Illustreren (15x)
Lesdag: Woensdag
Aantal lessen: 15
Locatie: Zeist, Egeling
Startdatum: 05-10-2022
Docent: Jasmijn van der Weide
Prijs: € 225

Wat is illustreren?

Illustreren is het visualiseren van een boodschap of een verhaal. Een illustratie kan tekst versterken en verduidelijken, maar ook op zichzelf een verhaal vertellen. Illustreren is niet hetzelfde als tekenen. Tekenen is een stuk vrijer, terwijl je met illustreren veel meer bezig bent met een concept: wat wil je precies tekenen? Wat wil je overbrengen? Welk verhaal wil je vertellen? Eigenlijk doe je met illustreren aan storytelling: je gebruikt illustraties om een verhaal te vertellen. Hierbij kun je je echt onderscheiden met een bepaalde stijl. Dit is ook weer van invloed op hoe het verhaal verteld wordt. De keuze van een medium en het gebruik van de beeldaspecten zoals compositie, kleur, licht en donker ect zijn allemaal belangrijk om jou verhaal te vertellen. 

Inhoud
In deze lessen leer je hoe je een inhoud kan omzetten in een krachtig beeld. Zo ga je illustraties maken bij een krantenartikel en een zelfgekozen verhaal. Daarnaast maak je een illustratief product zoals een ansichtkaart of een poster en werk je n.a.v. een zelfgekozen thema. We gaan experimenteren met veel verschillende materialen en technieken zoals inkt, (kleur)potlood, fineliner, aquarelverf, collage en grafische technieken. En we laten ons inspireren door andere illustratoren en kijken de kunst een beetje af! 

Wat je leert:

  • Door middel van verschillende opdrachten leer je je unieke illustratiestijl kennen
  • Je maakt kennis met verschillende illustratiestijlen, zoals prentenboektekeningen, illustraties voor posters, artikelen en verhalen, karakterontwerp etc.
  • Experimenten met teken- en schildertechnieken
  • Ontwikkelen van verbeeldingskracht en creativiteit

 De prijs die bij deze cursus vermeld staat is exclusief materiaalkosten.