Nationale Voorleesdagen 2024

Tijdens de Nationale Voorleesdagen wordt extra aandacht besteed aan voorlezen en leesplezier. Kunstenhuis Idea heeft een inspirerend aanbod rondom de Nationale Voorleesdagen 2024 voor pedagogisch medewerkers en leerkrachten van groepen 1 en 2.

Prentenboek van het Jaar

Help! Een verrassing!, het prentenboekdebuut van Miriam Bos, is door een deskundig comité verkozen tot Prentenboek van het Jaar 2024. Help! Een verrassing is een fantasierijk verhaal in een kleurrijk bos, voor alle kinderen die graag worden verrast.

August houdt niet van verrassingen. Suus is dol op rennen, springen en wilde dingen doen, terwijl August het liefst leest, luiert en mooie dingen maakt. Als Suus aankondigt een verrassing voor August te hebben, gaat zijn fantasie met hem op de loop. Wat zal Suus voor August in petto hebben?

Prentenboek Top 10

Naast het Prentenboek van het Jaar koos het comité negen andere prentenboeken die voor ouders en verzorgers een geschikt handvat zijn om te gaan voorlezen met kinderen. Samen vormen deze boeken de Prentenboek Top 10.

Naar de Prentenboek Top 10

Inspiratieavond met workshops

Voor iedereen die werkt met kinderen van 2 tot 6 jaar organiseert KunstenHuis Idea een inspiratieavond rondom de Nationale Voorleesdagen. Meld je aan en doe mee aan twee leuke workshops, zodat je na afloop vol inspiratie op de groep aan de slag kan.

Datum, tijd en locatie
Maandag 15 januari | 19:00 – 21:00 uur | Bibliotheek Soest, Willaertstraat 49, Soest
Maandag 15 januari | 19:00 – 21:00 uur | Bibliotheek Zeist, Markt 1, Zeist

Kosten
€ 10,- (deelname en hand-outs)
€ 25,- (deelname, hand-outs en prentenboek)

Aanmelden voor Soest
Aanmelden voor Zeist

Voorleesfeest met je groep in de Bibliotheek of op locatie

Wil jij ook weer een leuk voorleesfeest voor je groep? Boek dan een voorleesfeest in de Bibliotheek of bij jullie op locatie.

Tijdens het voorleesfeest lezen we voor uit een van de prentenboeken uit de Prentenboek Top 10, dat aansluit bij de leeftijd van de groep. Daarna is er een leuke activiteit passend bij het boek en gaan we actief met de kinderen en ouders en medewerkers aan de slag.

Het voorleesfeest is geschikt voor kinderen van 2-6 jaar (kinderopvang of primair onderwijs), liefst met ouders erbij en duurt ongeveer 45 minuten.

Kosten
€ 25,- (bij een kinderopvangabonnement)
€ 45,- zonder abonnement

Aanmelden