Heel Nederland Leest 2023

Hetzelfde boek lezen brengt mensen samen: je hebt gelijk iets om over te praten! Daarom lezen we in de maand november met heel Nederland Sonny Boy van Annejet van der Zijl. Wil je ook meelezen? Dat kan! Het boek is namelijk voor iedereen gratis op te halen, ook als je nog geen lid bent van de Bibliotheek. En wist je dat we bij de Bibliotheek diverse evenementen organiseren in het kader van Heel Nederland Leest? Je vindt ze op deze pagina. Bij welk evenement zien we jou?

Over Sonny Boy

Herfst 1928: een jonge Surinaamse student trekt in Den Haag als kostganger in bij een gescheiden Hollandse vrouw met vier kinderen. Als ze een half jaar later zwanger van hem blijkt, is het schandaal niet te overzien. Maar ondanks armoede en discriminatie slaagt het stel er in de jaren die volgen in een gelukkig en ook voorspoedig bestaan op te bouwen met hun zoontje Waldy, alias Sonny Boy. Dan breekt de Tweede Wereldoorlog uit, en besluiten ze Joden in huis te nemen – met alle consequenties van dien.

Sonny Boy werd geschreven door Annejet van der Zijl en kwam in 2004 uit. Het boek was meteen een enorm succes. Het is als boek, luisterboek en andere varianten te leen bij de Bibliotheek.

Bekijk het boek in de catalogus

Lees jij mee?

In de maand november geeft de Bibliotheek het boek Sonny Boy cadeau aan leden én niet-leden (zolang de voorraad strekt). Haal jouw gratis exemplaar op tijdens onze openingstijden en lees mee met Heel Nederland Leest!

Openingstijden

Silent Library

Lees in een rustig hoekje van de Bibliotheek Sonny Boy, een eigen boek of een boek uit de Bibliotheek. Het laatste halfuur is er koffie en thee en kan je napraten. Toegang is gratis en aanmelden is niet nodig.

Bibliotheek Bilthoven | 3 november en 13 november
Bibliotheek Bunnik | 7 november
Bibliotheek Maartensdijk | 6 november
Bibliotheek Soest | 3 november en 9 november
Bibliotheek Zeist | 10 november en 20 november

Dialoogtafel

Iedereen heeft weleens te maken gehad met discriminatie, bij jezelf of een ander. Wat doe je in zo’n situatie? En hoe zou een inclusieve samenleving eruit zien? Tijdens deze dialoogtafel gaan we in gesprek over discriminatie. Deelname is gratis, wel graag vooraf aanmelden.

Bibliotheek Bilthoven | Dinsdag 28 november
Bibliotheek Soest | Donderdag 30 november
Bibliotheek Zeist | Vrijdag 1 december

Gijs Scholten van Aschat

Gijs Scholten van Aschat brengt met Anton Tsjechov – De mooiste verhalen Tsjechov terug tot zijn essentie: zijn selectie is zowel een eerste kennismaking voor wie nog niets van Tsjechov heeft gelezen, als een aangenaam weerzien voor de liefhebbers.

Donderdag 2 november | Theater Het Lichtruim

Uitverkocht

Tommy Wieringa

Bea Rigter interviewt Tommy Wieringa over zijn roman Nirwana. De geschiedenis van een grootvader bepaalt het heden van een kleinzoon: samen vertellen ze het verhaal van een eeuw waarin het wereldvuur oplaaide als nooit tevoren.

Donderdag 23 november | Theater Het Lichtruim

Kaarten

Film: Sonny Boy

In 2011 is Sonny Boy verfilmd, met acteurs Sergio Hasselbaink en Ricky Koole in de hoofdrol.

Woensdag 15 november | Theater Het Lichtruim

Kaarten

Gast aan Tafel

Het wekelijks terugkerende Gast aan Tafel is op 29 november in het kader van Heel Nederland Leest. Schuif ook aan!

Woensdag 29 november | Bibliotheek Bunnik

Lees meer