KunstenHuis | Beeldend De Bilt-Zeist

Praktische informatie

Hier vind je praktische informatie over vakanties, materiaalkosten, cursusinformatie en algemene voorwaarden. Heb je nog een vraag of opmerking? Stuur een e-mail aan beeldend@kunstenhuisidea.nl of bel 030-6958393.

Praktische informatie Beeldend

Materiaalkaart

Materiaalkaart

In de beeldende les kun je materiaal kopen, zoals papier, klei en gebruik van verf en inkt. De materialen die je koopt kunt je aftekenen op een materiaalkaart. De materiaalkaart is te koop via de website, of bij de receptie op locatie Zeist (Egelinglaan 2b), Bilthoven (Planetenplein 2), en Soest (Willaertstraat 49). Als je de kaart via de website koopt, betaal je €1 euro administratiekosten. Er zijn materiaalkaarten te koop van €10 en €20. Na elke les kruis je op de materiaalkaart af wat je hebt gebruikt. De docent bewaart de materiaalkaarten in een map.

Koop hier je materiaalkaart!

Bestel je voor het eerst een materiaalkaart? Hier vind je meer uitleg over hoe dat werkt!

Overige kosten

Kosten voor model (modeltekenen & -schilderen, modelboetseren e.a.) worden in de lessen voldaan bij de docent. Het verschilt per cursus wat deze kosten zijn. Voor het bakken van de werkstukken van de cursussen pottenbakken, boetseren en keramiek worden extra kosten in rekening gebracht. Meer informatie over de extra kosten vind je op de cursuspagina of via de docent.

Lesvormen

Voor zover mogelijk worden leerlingen direct bij aanmelding geplaatst. In die gevallen waarin de roosters van de docent(en) vol zitten, worden aspirantleerlingen op een wachtlijst geplaatst. De samenstelling van de lesgroep en de duur van de les is ter beoordeling van de docent. De docent zal daarbij zoveel mogelijk rekening houden met een evenwichtige samenstelling van de groepen en met mogelijkheden van de leerlingen.

Tarieven

Tarieven cursus

De meeste cursussen binnen de beeldende afdeling hebben een duur van 30 lessen, en vinden iedere week plaats. De prijs daarvan is doorgaans 495. Er zijn cursussen die afwijken in lengte, frequentie en prijs. Alle reguliere en afwijkende cursussen zijn te vinden op de website en in de brochure.

Materiaalkosten

Op de cursuspagina’s op de website is te vinden of basismateriaal bij de prijs inbegrepen is. Wanneer dit niet het geval is, kun je materiaal kopen met een materiaalkaart. Meer informatie daarover is te vinden onder het kopje ‘Materiaalkaart’.

Modelkosten

De portret- en modellessen hebben bijkomende modelkosten, die in de les te betalen zijn. In de brochure staat aangegeven wat de modelkosten zijn: * = €60,- |  ** = €120,-. De modelkosten staan ook bij de cursuspagina vermeld.

Korting

Gezinnen met een minimum inkomen kunnen cursussen volgen tegen een gereduceerd tarief via het Jeugdfonds Sport en Cultuur (gemeente Zeist, De Bilt en Utrechtse Heuvelrug) of via Leergeld (gemeente De Bilt).

De U-pas: (indien gekregen van de gemeente De Bilt) geeft recht op €100,- korting voor volwassenen en tussen €225,- tot €325,- voor kinderen t/m 17 jaar, afhankelijk van de leeftijd en woonplaats van uw kind. Let op: je dient hiervoor een kopie van de meest recente pas mee te sturen met jouw inschrijving. Indien de kopie niet toegevoegd is bij inschrijving, kan de korting niet verleend worden en zullen wij je het gehele lesgeld in rekening brengen. Er worden geen kortingen verleend op aanvullende kosten als materiaal of modelgeld.

Voor overige kortingsregels, zie de algemene voorwaarden.

Vakanties

Wij volgen vakantierooster van Midden Nederland. In de vakanties zijn er over het algemeen geen lessen. Echter, dit kan per discipline en per lesgroep verschillen. Vraag daarom altijd bij je docent het exacte rooster voor je eigen les!

Op nationale feestdagen, zoals Pasen, Pinksteren, Hemelvaart en Koningsdag vinden er ook geen lessen plaats. Op 5 december gaan de lessen voor volwassenen gewoon door, maar de lessen voor kinderen zullen op een ander moment worden ingehaald.

Vakanties KunstenHuis Idea 2024 – 2025

LET OP: niet alle cursussen hebben exact hetzelfde rooster, dit i.v.m. bijvoorbeeld vervallende lessen op feestdagen/vakantiedagen die op andere momenten worden ingehaald, om zo wel aan het voorgeschreven aantal lessen te voldoen.

Seizoen 24-25 loopt van maandag 2 september 2024 t/m 8 juni 2025
Herfstvakantie maandag 28 oktober t/m zaterdag 2 november
Kerstvakantie maandag 23 december t/m zaterdag 4 januari
Voorjaarsvakantie maandag 28 februari  t/m zaterdag 1 maart
Koningsdag zaterdag 26 april
Meivakantie en Pasen zondag 20 april t/m zaterdag 3 mei
Goede vrijdag: vrijdag 18 mei
Hemelvaartsdag: donderdag 29 mei
1e Pinksterdag: zondag 8 juni
2e Pinksterdag: maandag 9 juni

 

Roosters

Docenten maken zelf een rooster en brengen hun cursisten daarvan op de hoogte.

Lessen

Annuleren

Annuleren kan uitsluitend schriftelijk via e-mail. Of hier kosten aan verbonden zijn, hangt af van de datum en de reden van annulering. Zie voor verder uitleg onze algemene voorwaarden.

Ziekte van docent

Wanneer een docent ziek is, laten we dit altijd zo tijdig mogelijk weten via e-mail of sms. Voor zover mogelijk wordt de les vervangen of ingehaald.

Betalingen:

Vragen over een factuur ontvangen wij het liefst via e-mail: beeldend@kunstenhuisidea.nl.

Proefles

Zolang er plek is bij een cursus kan je altijd vrijblijvend een proefles volgen. Aanmelden hiervoor kan telefonisch via 030-6958393 of via mail info@kunstenhuis.nl o.v.v. cursus, uw naam en telefoonnummer.

Mocht je ervoor kiezen na de proefles de lessen te willen vervolgen, dan brengen wij het aantal te volgen lessen (inclusief de proefles) in rekening.

Afmelden

Kunt u of uw kind niet naar de les komen?
Ga naar  www.kunstenhuis.nl/afmelden en stuur een bericht naar de betreffende docent.

Annuleren van inschrijving

Annuleren kan uitsluitend schriftelijk en via e-mail. Of hieraan kosten verbonden zijn, hangt af van de datum en de reden van annulering. Zie voor verder uitleg onze algemene voorwaarden.