fbpx

KunstenHuis Idea is dé plek voor kunst en cultuur in de gemeenten De Bilt, Bunnik, Soest en Zeist. We zijn een bruisend cultuurcentrum met zes bibliotheekvestigingen, een professioneel cursusaanbod theater, beeldende kunst, dans en muziek, twee theaters, een poppodium, projecten in het onderwijs en maatschappelijke projecten. Er werken door het jaar heen meer dan 350 medewerkers en ruim 200 vrijwilligers aan de uitvoering van onze missie: kwalitatief hoogwaardige kunst- en cultuur op een laagdrempelige manier toegankelijk maken voor iedereen in onze regio.

In het Team Onderwijs organiseren enthousiaste medewerkers allerlei activiteiten om ouders en kinderen van 0 tot 18 jaar met plezier te laten lezen en voorlezen, maar ook kunst te beleven en beoefenen binnen het onderwijs. Kunstenhuis Idea doet mee aan landelijke projecten als de VoorleesExpress, Boekstart in de Kinderopvang, de Bibliotheek op school en Cultuureducatie met Kwaliteit. De komende jaren wil Kunstenhuis Idea ook een aantrekkelijk aanbod bieden op het gebied van digitale geletterdheid en mediakunst. Naast activiteiten in de vestigingen biedt het Team Onderwijs dienstverlening aan 80 basisscholen en 95 instellingen van Kinderopvang en BSO. Wil jij meewerken aan het stimuleren van kunstbeoefening, lezen, voorlezen en mediawijsheid? Solliciteer dan naar onze functie van

Leesconsulent
(m/v/x)

voor +/- 24 uur per week, regio Bunnik, De Bilt, Soest en Zeist

Wat ga je doen?
Als leesconsulent ben je verbonden aan het Team Onderwijs. Dit team bedient kinderen in de leeftijd van 0-18 jaar, hun ouders en professionals die werken met de eerdergenoemde doelgroepen. Het bevorderen van leesplezier en kunstbeleving staat hierbij altijd voorop. Als leesconsulent ben je de vertegenwoordiger van de bibliotheek binnen de basisschool. Deze functie maakt onderdeel uit van de aanpak de Bibliotheek op school (dBos). Je adviseert, organiseert, faciliteert en ondersteunt leerkrachten, ouders en vrijwilligers in de basisschool bij de uitvoering van het lees-, taal- en mediabeleid.

Naast de taken van leesconsulent werk je mee aan andere leesbevorderende activiteiten, met aandachtspunt om kunsteducatie met leesbevordering te verbinden. Activiteiten kunnen plaatsvinden op onze vestigingen, maar ook op externe locaties of in samenwerking met één van de partners van KunstenHuis Idea.

Een kleine opsomming uit het diverse takenpakket:
• Je levert een bijdrage aan activiteiten rond leespromotie en mediawijsheid.
• Je stimuleert kinderen, ouders en professionals in projecten tot voorlezen.
• Je geeft cultuureducatieve lessen aan groepen leerlingen van de basisschool.
• Je bouwt aan de relatie met onderwijsinstellingen, kinderdagverblijven en peuterspeelzalen.
• Je maakt verbinding tussen kunsteducatie en leesbevordering en zoekt verbinding met collega’s binnen de eigen organisatie ter verbreding van activiteiten.

Wat vragen wij?
• Je hebt een hart voor lezen, mediawijsheid en kunsteducatie.
• Je beschikt over goede didactische en pedagogische kwaliteiten en voelt je comfortabel voor een groep kinderen of volwassenen – je hebt ervaring met het lesgeven aan groepen.
• Je werkt graag samen met collega’s, klanten en externe samenwerkingspartners en je bent in staat om met hen een goede werkrelatie te onderhouden
• Je bent zelfstandig en beschikt over goede communicatieve en organisatorische vaardigheden. Je bent leergierig, proactief en ondernemend en denkt in kansen en oplossingen.
• Je bent flexibel inzetbaar bij activiteiten in alle vestigingen van KunstenHuis Idea, hiervoor is het bezit van een rijbewijs B en eigen vervoer een must.
• Je bent bereid tot het volgen van de opleiding tot leesconsulent.
• Je hebt minimaal een MBO4 opleiding afgerond en hebt MBO4 of HBO werk- en denkniveau.

Wat bieden wij jou?
• Een leuke en uitdagende functie in een moderne en professionele organisatie met een fijne en informele werksfeer, waar geen dag hetzelfde is.
• Veel ruimte voor eigen inbreng en ontwikkeling
• Een deskundig team van gedreven, integere collega’s waar samenwerken, experimenteren en ontwikkeling centraal staan
• Een jaarcontract met de intentie tot verlenging
• Een salaris gebaseerd op schaal 7 cao Kunsteducatie (€2418 tot €3496 o.b.v. fulltime) met mogelijke uitloop naar schaal 8, en een eindejaarsuitkering.
• Leuke extra’s als: een gratis bibliotheekabonnement, korting op cursussen en gratis bezoek van onze voorstellingen met introducée.

Heb jij belangstelling in deze functie?
Ben jij de enthousiaste Leesconsulent die wij zoeken, mail dan voor 18 mei 2023 je motivatie samen met je cv naar: vacature@kunstenhuisidea.nl o.v.v. sollicitatie Leesconsulent. Meer informatie over de functie is te verkrijgen bij Jacqueline van der Velden, Teamleider Leesbevordering op 06-31399562.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet gewaardeerd.

Download de vacature