fbpx

Verpletterend, puur, en indrukwekkend mooi. Dat waren de commentaren van de bezoekers na afloop van de première van het Utrechts Requiem. Filmmaker Jos Stelling gaf het Requiem vijf sterren. Verhalen over veerkracht op eigentijdse klassieke muziek, noemt documentairemaakster Ellen Blom het Requiem. Dat beleeft zijn derde editie en is nog te zien en te beleven op tientallen locaties in de provincie.

Het klassieke requiem is een dodenmis voor het zielenheil van de overledene. In het Utrechts Requiem gaat het juist over levenden met een ingrijpend verhaal, die pogen voor zichzelf een paradijs op aarde te maken. De veerkracht van de zes hoofdpersonen spat van het concert.

Componisten

Zes gerenommeerde componisten kregen de opdracht om het verhaal, opgeschreven door librettist Herman van Tongerloo, te vertalen in eigentijdse klassieke muziek. In de uitvoering van de muziekstukken is ook steeds een rol weggelegd voor de hoofdpersoon.

Vocalisten

De zang wordt verzorgd door gelauwerde vocalisten, die hun sporen in de klassieke muziek hebben verdiend op nationaal en internationaal niveau.

Muzikanten

De musici zijn allen verbonden aan Postland, een nieuw Utrechts muziekcollectief bestaande uit 5 geestverwante musici. Het legt zich toe op het programmeren en uitvoeren van actuele, vooral hedendaagse klassieke muziek. Gevestigd in de stad Utrecht geeft deze nieuwe groep musici vorm aan spannende muzikale avonturen.

Hoewel het requiem wordt uitgevoerd door professionals, is het Utrechts Requiem gratis bij te wonen. Dat is mogelijk door subsidie van een groot aantal fondsen en gemeenten.

Meet my story workshops

Wie zich heeft laten inspireren door het concert en zelf óok aan het werk wil gaan met een eigen verhaal kan zich opgeven. Gedurende een aantal weken kan het verhaal onder begeleiding van kunstenaars uit verschillende disciplines vorm krijgen. Een gedicht of verhaal, een schilderij, een foto, een lied of een scene, alles is mogelijk. De uitkomst van deze workshops wordt gepresenteerd op hetzelfde podium.

Voorstellingen in Zeist

De voorstellingen zijn ook in Zeist worden mede organiseert door Gemeente Zeist, MeanderOmnium en KunstenHuis. Kaartjes voor een van onderstaande uitvoeringen kunnen enkel worden gekocht bij de betreffende locatie.

Do 14 Okt 2021      Altrecht Kapel | 16:00 uur | Zeist

Vr 15  Okt 2021       De Koppeling | 16:00 uur | De Clomp, Zeist

Za 16 Okt 2021      Wijkcentrum Vollenhove | 16:00  uur | Zeist

Vr 26 Nov 2021     De Wissel | 15:00 uur | Den Dolder

Bekijk de complete speellijst

Meer over weten?

Lees meer op de website van Utrechts requiem en het artikel een Utrechts requiem met liederen van mensen waar het even tegen zit