fbpx

Dinsdag 11 mei maakte erevoorzitter van Stichting Méér muziek in de Klas, H.M. Koningin Máxima, een tour door Nederland naar aanleiding van de campagne ‘50dagenmuziek’ van Méér Muziek in de Klas. Nieuwe initiatieven en muziek-akkoorden om meer muziekonderwijs in het lesprogramma van de basisscholen op te nemen, werden hier gepresenteerd. H.M. Koningin Máxima werd hartelijk ontvangen en getrakteerd op een leuk en afwisselend programma in het openluchttheater Cabrio in Soest. Een van de sprekers was directeur Ella Prins van de Julianaschool in Bilthoven. Zij sprak daar namens alle leerlingen van basisscholen in De Bilt en Zeist.

Ella is al jarenlang een warm pleitbezorgster van muziek op haar school: “muziek hoort erbij’. Alle 500 kinderen op haar school krijgen gedurende hun hele schooltijd meerdere instrumentale lessen aangeboden en daarmee is de school een voorbeeld voor heel veel andere scholen.

Hartenwens

Zo ontstond samen met KunstenHuis De Bilt-Zeist het plan om tot een cultuurakkoord te komen met alle basisscholen in gemeenten De Bilt en Zeist. In dit akkoord worden afspraken gemaakt over muzieklessen op de scholen. Zeker in tijden van corona dreigen de kunstlessen wel eens van het rooster te vallen. Met het akkoord worden scholen gestimuleerd om het belang van kunst- en cultuureducatie te onderschrijven, zodat het daarmee voor alle kinderen een vanzelfsprekendheid wordt op de scholen.

Deze hartenwens mocht Ella delen met Koningin Máxima. “Samen een liedje zingen en spelen geeft verbinding,” sprak Ella Koningin Máxima toe. “Mede dankzij u gaan Zeist en de Bilt zeker op 1 juli het muziekakkoord ondertekenen.” sprak ze verder. Waarop vervolgens beide kinderburgemeesters Sebastian van Dijk (Zeist) en Carmen Braak (De Bilt) namens alle kinderen uit Zeist en de Bilt hun handtekening zetten voor Méér Muziek in Zeist en De Bilt.

Op maandag 17 mei wordt onze Koningin 50 jaar en toevallig is op dezelfde dag een groots muzikaal afscheid gepland voor Ella, die na vele jaren ‘haar’ Julianaschool gaat verlaten.

Over Meer muziek in de Klas

Méér Muziek in de Klas voert 50 dagen campagne, voor de vijftigste verjaardag van Koningin Máxima, om aandacht te vragen voor meer muziekonderwijs op basisscholen. Op 16 mei wordt een muzikaal programma uitgezonden door AVROTROS met beelden van het bezoek en optredens van artiesten en schoolkinderen.

De campagne ‘Meer muziek in de klas” heeft als resultaat dat in Noord-Holland straks 80% van de basisschoolkinderen structureel muziekles krijgt op school, in Flevoland is dat 40% en in Utrecht 15%.

Bij het bezoek zijn de geldende maatregelen ter bestrijding van het coronavirus in acht genomen.

 

FOTO: De deelnemers van de presentatie Méér Muziek in de Klas waaronder de erevoorzitter H.M. Koningin Máxima.

Julian, Emma, Tycho, Elvin, Mahidi, Sebastian, Quinten, Carmen. Rick de Jongh, groepsleerkracht groep 8 Hilversum. Carolien Gehrels, bestuursvoorzitter Méér Muziek in de Klas.

Ruud Barnhoorn, adviseur IKC-ontwikkeling en kansengelijkheid bij Fenom en Directeur Mgr. Huibersschool.

Wim Moorman, directeur SBO de Bombardon Almere. Ella Prins-van der Put, schooldirecteur Julianaschool in Bilthoven. Koningin Máxima, erevoorzitter Méér Muziek in de Klas.

Liesbeth Meylemans, Leerkorkest Stichtse Vecht.