fbpx

Afgelopen week werd bij het KunstenHuis een historische mijlpaal bereikt: de 5000e cursist meldde zich aan!  Voor het eerst in de geschiedenis van het KunstenHuis hebben zich in één cursusseizoen (2019-2020) meer dan 5000 cursisten ingeschreven. Daarmee is het KunstenHuis wat betreft cursistenaantal nu de grootste kunst educatieve instelling in de provincie Utrecht.

5000e cursist Saffiya (18 jaar) schreef zich onlangs in voor een danscursus bij Dansschool EDC, onderdeel van het KunstenHuis. Woensdag jl., vlak voor de les Afrikaanse Dans, verraste Hester Adriaans, hoofd van de dansschool, haar met het bijzondere nieuws. De verrassing voor Saffiya en haar familie was compleet toen Hester namens het KunstenHuis de cursus eenmalig gratis aanbood, vanwege deze unieke gebeurtenis.

Saffiya: “Ik heb vroeger ook gedanst en ik miste het. Toen ben ik voor de lol een keer meegegaan naar een les Afro Bootcamp op woensdagavond bij het KunstenHuis.” Het bewegen op de vrolijke klanken van Afrikaanse muziek viel bij Saffiya in de smaak en een proefles Afrikaanse Dans (14+) bij dansdocent  Eva Scherpenisse, was toen snel geregeld.  Op de vraag waarom zij voor juist voor deze stijl kiest, antwoordt Saffiya: “Ik word er heel blij van. Vergeleken bij andere stijlen die ik heb gedaan voel ik me heel vrij bij Afrikaanse Dans; ik kan mijn gevoel er in kwijt.”

Het KunstenHuis is een dynamisch cultuurcentrum in regio De Bilt, Zeist en Driebergen en biedt creatieve cursussen en lessen voor iedereen, van jong tot oud. Onder het dak van het KunstenHuis vallen Muziekschool De Bilt-Zeist, Theaterschool Masquerade, Dansschool EDC, de afdeling Beeldende Kunst en de podia Theater Het Lichtruim in De Bilt en Poppodium De Peppel in Zeist.

Ontdek alle mogelijkheden van het KunstenHuis op onze website.